My Tapas Bar


Адрес: София, Христо Белчев 8
Работно време: пн-пт 16:00-02:00, сб-нд 10:00-02:00
Мобилен: 0884 768 750
Мезе на испански, изписано на английски, върху паметник на културата в София – звучи като фръц-място, но не е, освен ако фръц-хората не са започнали да ядат овча пастърма, докато ние се точим над порциите в My Tapas Bar. Зад него стоят тройка чисти българи – Павел, Миро и Величко, които иначе въртят партита в Маймунарника, а сега искат да ни смажат рецепторите с неочаквани мезета. "Пет години изкарахме в гората, време беше да слезем в града! Испанските тапас барове са най-близо до идеята ни за място, където дълго да пиеш и мезиш, без да трябва да се местиш другаде за аперитив или основно", обясняват момчетата, които изобщо не се ограничават само до вкусове от Пиренеите. Така на масата ни се връщат забравени родопски деликатеси като сушено козе и овче месо, и дори салата-легенда Ропотамо, "която вече не се предлага никъде, но, намазана върху хляб, ще впечатли и претенциозен испанец".

Никакви съмнения, че домакините могат да шашнат всеки с мултинационалните си комбинации – готвят от години. И явно знаят как добре си пасват козето сирене и гремолата от портокалови и лимонови кори, които точно ни понасят с охладено бяло вино. Докато ние боцкаме, те подготвят всичко на мига зад бара – авторски кюфтенца, домашни сосове, рецепти по меню или по команда на гостите. Дали ще ни измислят точното мезе за любимото питие или ще ни сипят подходящ градус към предпочитаните хапки, за тях няма значение – ние поръчваме музиката. Дотук споменахме доста животни, но в тапас арсенала им има и порции за вегани и вегетарианци (стига да понесат висящите над бара бутове, които на нас въобще не ни помагат да пазим постите).

Най-добрите приятели на мезетата тук също са безброй – от рафтовете гледат испански и български вина, отлежало уиски, топ ракии и пиво с всякакви паспорти. Периодично зад бара ще ни подават и халби с гостуващи крафт бири, етикети от нови изби и седмични тапас рецепти – оглеждайте се и се ослушвайте. "I’m only human after all", признава си Rag’n’Bone Man през колоните, точно когато посягаме отново към платото с три вида чоризо и два вида салам с далечни имена и вкус за запомняне. Човеци сме все пак, случва се и малко да прекалим. А вие, кога?

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.