Caché


Адрес: София, бул. Арсеналски 2
Работно време: пн-нд от 08:30
Мобилен: 0894 464 169

Тип музика: house
Понеделник сутрин започва да звучи като неделя, когато сядаме в новото място за кафе и коктейли – ето ни в Caché, опряло гръб в City Center и отворило витрини към парка. Хем централно, хем каширано.

В града ни има доста заведения с градини, но сещате ли се за някое с парк пред вратата? И НДК на един вик разстояние? С това суперсилата на Caché е ясна, а в момента така хубаво мирише на прясно окосена трева, че бихме си резервирали маса за цялото лято (да де, минус двете седмици море). Но стига фантазии, дошли сме да свършим нещо полезно. Затова и прескачаме менюто с коктейли – всички, за които се сетите са тук, и поръчваме капучино. Миксологът зад бара обаче не е щастлив да ни остави само на мляко и вади от шейкъра най-червеното Ягодово дайкири, което някога сме виждали. Всичко е наред, нали е неделя.

В бара има и ниски маси и столове, но ние избираме висока с изглед. Оставете я вече зелената картина навън, говорим за интериора, дело на арх. Мариана Кадинова (от inex.bg) – много е добър, а плотът под лактите ни и дългият бар изстръгват още едно "еха!” с ефекта ръжда. Като започнахме с имената, да довършим: кръстник на мястото е Константин Диамандиев, който веднага улавя характера на бара в думата "caché“ – нещо скрито и потайно, но и много шик. И наистина, в сърцето на града сме, но шумът от трафика остава някъде далеч във фона, а денонощният надземен паркинг на City Center спестява лутането в търсене на паркомясто.

В 10 сутринта в кашето още е спокойно, но вече сме чували какво става вечер в същия час. Барът прелива към парка и местата не стигат, затова първо се звъни и после се пристига със скутера. Но няма страшно, до няколко дни ще бъде готова и градината (с още 70 позиции са сядане), а ако се чудите какво правим не с жадните, а с гладните гърла – от кухнята излизат брускети, салати, сандвичи и сладкиши чак до 22:30. По всичко дотук личи, че локацията си умира за лично гранде парти, но, естествено, не ви трябва повод, за да минете – барът е перфектен за няколко след работа и неусетно потапяне в нощния живот на града.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.