• Коледно-новогодишни празници [Стара Загора]

  17 - 31 декември 2010
 • 5 октомври – Ден на Стара Загора

  4 - 5 октомври 2010
 • Различният поглед

  17 - 19 септември 2010
  Тазгодишният фестивал е фокусиран върху street art-а като улично изкуство и култура. Авторите му са най-свободните артисти в света. Техните идеи не събират прах по ателиетата, а се срещат с публиката в момента на самото им създаване, комуникират с нея, дишат с ритъма на уличния живот, с неговата динамика и пулс. Това е нова форма, която се развива стихийно, защото позволява нещо много нужно на младото поколение – диалог.
  За реализирането на идеята на фестивала са поканени независими млади автори и творци, които ще допринесат за създаването на креативна и артистична среда на взаимодействие с младите хора.
 • Spirit of Burgas 2010

  13 - 15 август 2010
  Откакто фестивалният дух бе пуснат от бутилката преди две години,
  бургаският плаж ни изглежда необичайно притегателно място. И този път няма да пропуснем трите дни (13-15 август) на Spirit of Burgas – защото е най-големият фестивал в България, заради смазващото стилово разнообразие, защото обичаме UNKLE, Everlast, The Prodigy и Серж Танкян, заради сто милиона причини.
 • Банско джаз фест 2010

  7 - 13 август 2010
  Джаз фестивалът в достолепния пирински град Банско прави 13 този август със седем дни музика, десетки гости от четири континента и една покана за включване, любезно отправена към всички нас.
 • Рок фест Стара Загора 2010'

  7 май 2010
  Eнтусиазъм, бира и ударна програма. Който е присъствал на рок феста миналата година, знае, че забавата е на ниво.
 • Фестивал на маскарадните игри

  6 март 2011

  Навръх Сирни Заговезни – 6 март, за 12-ти пореден път в Стара Загора ще се проведе Международният фестивал на маскарадните игри.


 • Различният поглед

  19 септември 2009
  Първият по рода си за Стара Загора културен фестивал на младите. Случва се в края на лятото и началото на учебната година и е сборен пункт за всички артистични и творчески настроени натури.
 • Vola Open Air 2009

  4 - 5 септември 2009
  Повечето летни партита са на открито, като предпочитан терен са тучни поляни до някое село или още по-добре – плажът, точно до морето. Vola Open Air пък е абсолютната им алтернатива – два дена електронна музика високо в Балкана, точно под връх Околчица.
 • Bansko Jazz Fest 2009

  8 - 13 август 2009
  Веднага след July Jazz в Смолян и в Банско ще ни гощават с първокласен джаз на чист планински въздух. Традиционният фестивал в полите на Пирин отдавна стана основно музикално събитие в годишния календар и чудесна причина да не се потим в София в августовската жега.
 • Под липите златен прах се рони

  12 - 13 юни 2009
  Фестивал на шлагерната песен
 • Фестивал на младежкото музикално и сценично изкуство

  11 май 2009 - 1 юни 2009
  посветен на 120 години от рождението на Христина Морфова и 35 години от създаването на НУМСИ Христина Морфова, Стара Загора

 • Фестивал на оперното и балетното изкуство Стара Загора 2009'

  14 май 2009 - 30 юни 2009
  42-то издание на Фестивала на оперното и балетно изкуство Стара Загора 2009' се открива на 14 май и ще завърши на 30 юни тази година. Това е уникален културен форум, най-голям по рода си у нас и единствен в Европа. Фестивалът се открива с премиерата на Трубадур и се закрива с последната постановка от премиерния спектакъл Дон Жуан – и двете постановки на Държавна опера-Стара Загора.
 • 5 октомври – Ден на Стара Загора

  2 - 5 октомври 2008
 • Трети международен фестивал на военните оркестри

  19 - 20 септември 2008
  Във фестивала участие ще вземат три български оркестъра и представителни военни оркестри от Германия, Италия, Полша, Румъния и Турция.
 • Различният поглед

  13 септември 2008

  В събота ще станем свидетели на първия по рода си за Стара Загора културен фестивал за младите. Идеята на амбициозния проект е насочи вниманието към почти всички дейности, типични за лайфстайла на младите старозагорци, да отвори алтернативни пространства и създаде среда на артистично взаимодействие между творци и публика като арена за изкуство и градска култура.


 • Дни на тракийската култура - Казанлък 2008'

  29 - 31 август 2008
  За четвърта година в самия край на лятото Казанлък ще грее с цялата си красота и величие. В петък и събота Дните на тракийската култура са празник за казанлъчани и туристи от България и цял свят. Като истинска културна столица, градът ще извади на показ различни за древната си история образи, лица, документи и паметници. Празниците са съвременен микс между наука, изкуство и зрелище.
 • Филмови вечери Херберт фон Караян

  29 - 31 август 2008
  Заедно със София, Пловдив, Русе и Плевен, Стара Загора е важна културна дестинация за пътуващия фестивал Филмови вечери Херберт фон Караян. Интересът към тази форма на наслада от изкуството е голям. На прожекциите ще видите както ценители на класическата музика в града ни, така и случайно попаднали зрители, за които това е някаква екзотика.
 • Vola Open Air

  5 - 7 септември 2008
 • Национален фестивал на ромската музика и песен

  20 - 22 август 2008
  Когато през 1993 г. в Стара Загора се ражда Фестивал на ромската музика и песен, музиката на ромите до голяма степен е непозната и непризната в публичното пространство на България. Затова инициаторите и организаторите на Ромфест си поставят задачата да повдигнат нивото на любителските състави и заедно с професионализма в изпълнението да променят съдържанието на съвременната ромска музика.