АРТистично на улицата

АРТистично на улицата


12 - 29 септември 2019
Това е името на пълна със събития програма, с която от средата на септември кръстосваме новата арт зона на улица Сава Силов в Стара Загора, обхващаща пространството между Кукления театър и Катедралния храм Св. Николай.


Зад идеята и реализацията на новия арт квартал стои творчески колектив На улицата, подпомогнат от знакови места за култура в града. Какво ще се случва в него разбираме от програмата на инициативата, чието начало е на 12 септември с откриването на улична фотографска изложба, включваща кадри на старозагорски актьори от фонда на Българската национална филмотека. Наследникът на култовото писателско кафе - Пегас, посреща джаз и рок концерти на 20 и 21 септември, а ден по-късно идва кулминацията с целодневен празник, на който отбелязваме и световния ден без автомобили, и годишнината от Независимостта с детско представление в Кукления театър от 11:00, концерт на Ailia X (Александър Леков/ Желязка Белчилова) от 19:00 и Джазоспекция от 21:00 в Къщата на архитекта.
Улица Сава Силов събира и още събития през септември, сред които са международната резидентна програма АРТ Пулс в Къщата на архитекта ((6 - 27 септември), TEDхСтара Загора в Кукления театър (14 септември), театралният фестивал Пиеро (24 - 29 септември) и Нощта на изкуствата (27 септември).

АРТистично на улицата е в Стара Загора от 12 до 29 септември


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.