Нощ на литературата 2014

Нощ на литературата 2014
12 май 2014
На 14 май за трети път България ще отбележи Нощ на литературата. Нощ на литературата е международно събитие, в което за осми път ще се включат десетки европейски градове. Целта е представяне на преводна съвременна европейска литература и виртуално запознаване с нови и непознати за отделната дестинация автори.


На 14 май едновременно във всички участващи градове ще се проведат публични четения от произведения на европейски автори. Чете се в нетрадиционни градски пространства от известни актьори или публични личности, като във всяко "гнездо “ се представя по един отделен откъс на всеки половин час. Така слушателите имат възможност да се докоснат до литературите на различни страни в рамките само на една нощ.

В София на 14 май от 18:00 до 21:30 часа ще има разположени 11 читателски гнезда съсредоточени около парка Заимов – The Fridge, Столичен куклен театър – салон Я. Сакъзов, Театър София, Канаал, Международна фондация Св. Св. Кирил и Методий, ресторант Славяни, галерия Васка Емануилова, ресторант Преди 10, галерия Сезони, МГТ Зад Канала и Плюс това. Посетителите ще могат да чуят откъси от австрийски, английски, португалски, гръцки, немски, македонски, полски, руски, чешки и български автори, както и част от книгата спечелила наградата на детския конкурса Бисерче вълшебно, организиран от фондация Детски книги. За събитието ще бъдат издадени специални брошури, в които всеки ще може да получи печат от отделните читателски гнезда. Събралият поне пет печата ще има възможност да се включи в томбола в края на вечерта в Столичен куклен театър – салон Янко Сакъзов.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.