• Пурпурен цитрус & сладки ухания

  11 ноември 2013

  Анотация Силвена Роу ви кани на пътешествие из историята на Източното Средиземноморие, докато вкусва някои от най-добре пазените тайни ...
 • .
 • Тайното убежище

  11 ноември 2013

  Книгата От векове наред най-причудливи фантастични същества се укриват в тайно убежище, далеч от съвременния свят. Това убежище се ...
 • Червения дракон

  11 ноември 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на една от най-успешните съспенс серии за всички времена, българската публика се среща отново с героите на Томас Харис – очаквайте Червения дракон на 11 ноември.
 • Ранни спомени

  11 ноември 2013

  Появи се ново, преработено и допълнено издание на Ранни спомени на известния български литературен критик, публицист, журналист и историограф Симеон Радев.
 • Нощ в райската градина

  30 октомври 2013

  На 4 ноември излиза Нощ в райската градина – една от най-известните книги на Орасио Кирога, номиниран за първосъздател на канона на късата проза в Латинска Америка.
 • Градска готика

  28 октомври 2013

  Зловещи подземия, страшни тайни и смъртоносни капани изпълват страниците на напрегнатата Градска готика (ИК Изток-Запад) на американския автор Брайън Кийн – книгата се гордее с първото по рода си виртуално оформление, а публикуването й на български език съвпада с наближаващия празник Хелоуин.
 • Играещата със стихиите Елисавета Багряна

  25 октомври 2013

  Излезе книга за живота и творчеството на Елисавета Багряна – една от най-известните и противоречиви личности в поетичната ни история. Играещата със стихиите Елисавета Багряна (ИК Изток-Запад) на литературоведа Катя Зографова разкрива непознати или забравени детайли от случилото се в България в средата на 20 век.
 • По-широко поле за борбата

  25 октомври 2013

  Провокативен, скандален и неочакван както в личния си живот, така и в творбите си, Мишел Уелбек приковава вниманието с парещия си сарказъм, некоректния език и емблематичния песимизъм по отношение устройството и бъдещето на света, който обитаваме.
 • Биографична книга за Маестро Енио Мориконе

  23 октомври 2013

  Ивент Зона представя луксозното бутиково издание на биографичната книга за Маестро Енио Мориконе ексклузивно за България. Това истинско бижу е щедър подарък за всички почитатели на филмовата музика.
 • Хора и разбойници в Кардамоновия град

  22 октомври 2013

  След като Ентусиаст издаде у нас любимата книга на много поколения деца, Пук и Чук, превърнала се в световна класика, издателството изненада почитателите на Турбьорн Егнер с друга негова история - Хора и разбойници в Кардамоновия град. Заглавието излиза в поредицата Enthusiast Children’s Books с оригиналната корица и илюстрации от автора. Със своя възпитателен характер, поднесен с огромна доза хумор, книгата е оценена като едно от най-значимите норвежки произведения за деца. Тя включва много песни, а историята в нея е добре адаптирана за театрални пиеси с елементи на мюзикъл. Музиката, която е специално написана по стихотворенията в книгата, също е поместена в изданието. Хора и разбойници в Кардамоновия град е настолна книга на децата в Норвегия вече десетилетия наред (преводът от норвежки е на Анюта Качева, 140стр., 15лв).
 • Отклонения

  17 октомври 2013

  Отклонения на Дарин Тенев – литературовед и преподавател в Софийския университет, е първата монография на български автор, разглеждаща един от най-видните съвременни френски философи и писатели – Жак Дерида.
 • Светът за българския воин

  17 октомври 2013

  Известният български журналист от Би Би Си Димитър Димитров проследява множество материали за българската войска, публикувани в редица реномирани печатни издания в Западна Европа от края на 19 и началото на 20 вeк в трилогията Светът за българския воин (ИК Изток-Запад). Книга първа от поредицата съдържа както превода, така и оригиналните текстове за българския воин в периода 1841-1912. Представена е и новела от френски автор за български хайдутин, публикувана през 1863.
 • Мълчанието на агнетата

  15 октомври 2013

  Двайсет и пет години след първото издание на един от най-обсебващите психотрилъри за всички времена, българската публика ще се срещне отново с героите на Томас Харис, защото Мълчанието на агнетата излиза на 21 октомври.
 • Тайни на царския дворец

  14 октомври 2013

  "Тайни на Софийския царски дворец. Възпоменателен тур, билингва издание на български и английски, представлява изискан гид из ...
 • Малка книжка за есента

  11 октомври 2013

  С настъпването на есента издателство Ентусиаст публикува ново кулинарно изкушение от Ирина Катеринска – Малка книжка за есента. След успеха на предходните две книги Малка книжка за Коледа и Малка книжка за Великден, чудесният тандем от вкусните рецепти на Ирина и прекрасните фотографии на съпруга й Димитър, реализира вече трето вълнуващо пътешествие. Двамата отново ни канят в своята уютна кухня, за да ни припомнят удоволствието от вкуса и начина на поднасяне на храната, както и насладата от това да я споделяме с любими хора. Сладко и солено, пикантно и кисело – със сигурност всеки ще намери по нещо за своя вкус от 32-те оригинални рецепти, вдъхновени от есента. Това са истински есенни истории, които ще върнат спомените ни от детството с аромата на традиционно приготвени ястия и ще ни изправят пред нови нестандартни предизвикателства в кухнята.
 • Веселото гробище

  11 октомври 2013

  Зловеща тайна излиза от отдавна утъпкания си гроб и тръгва да търси отмъщение, сеейки смърт от къща на къща в китното село Кралево. Това, съчетано с мистериозни инциденти, докарва до ръба на лудостта неговите жители, главни персонажи в новия роман на нашумялата напоследък българска авторка Лора Лазар Веселото гробище.
 • Изменник по вкуса ни

  10 октомври 2013

  Ненадминатият майстор на шпионски романи Джон льо Каре се завръща на 14 октомври с трескав, изтъкан от съспенс трилър за мръсни пари и още по-мръсна политика.
 • Пробуждането

  30 септември 2013

  На 30 септември излиза от печат Пробуждането– книга втора от ърбън фентъзи трилогията Най-тъмните сили, покорила въображението на юноши от над двайсет страни през последните три години. Преводът е на Мария Донева, цената е 15лв, 272 стр.
 • Боб Дилън: по магистралата на живота

  23 септември 2013

  Най-пълната биография на невероятния Боб Дилън, от Хауард Стаунс, вече е на пазара и на български език.
 • Tочния мерник

  23 септември 2013

  На 23 септември излиза от печат Tочния мерник на Кърт Вонегът (преводът е на Петрушка Томова), един провокативен, смразяващо сатиричен роман, чийто фокус е смъртта на невинността. Цената е 12лв, а страниците са 208.