Пленница на смъртта19 август 2013
Мег Кабът


Любов в смъртта

В средата на август издателство Ентусиаст издаде романа на Мег Кабът Пленница на смъртта, част от серията Enthusiast Teen’s Books. Книгата е първата от трилогията за тийнейджърска публика на Кабът Царството на Хадес. Това е роман за необичайните преживявания на главната героиня, преминала прага на смъртта и отново завърнала се при живите. Една митична и фантастична история за този и за подземния свят.

Главната героиня Пиърс Оливиера се опитва да избяга и да се скрие от мистериозен ангел-хранител, който всъщност не идва от рая, а от ада. Тя копнее да се върне към познатия ѝ живот отпреди преживения инцидент, но ѝ е много трудно и се чувства едновременно част от този свят и отделена от него. Все пак Пиърс никога не е сама, защото някой постоянно я наблюдава. Невъзможно е да избягаш от царството на мъртвите, когато някой там те иска обратно.
Момичето се премества в друг град с надеждата да започне на чисто в новото си училище. Навярно най-сетне ще спре да се страхува толкова много. Но не може. Защото дори тук той я открива. Отчаяно иска да я върне обратно. Пиърс знае, че той не е ангел-хранител и тъмният му свят не е раят, но момичето не може да остане безучастно. Особено след като той се появява винаги, когато най-малко го очакваш, но винаги когато Пиърс има най-голяма нужда от него. Ако тя си позволи да продължи нататък, може да се озове обратно на мястото, от което се бои най-много – в подземния свят.
На Пиърс ѝ е съдено да преживее не само смъртта на близка приятелка, но и развода на родителите си, откритието, че алчността на баща ѝ е заплаха, кошмара, че родната ѝ баба ѝ мисли злото.
Историята, която неслучайно е увенчана в началото на всяка глава с цитати от Дантевия Ад, оставя читателите без дъх и дава много митологични и исторически нишки за по-любознателните.
Любовта, приятелството, страхът да приемеш различните, мисълта да опитомиш смъртта въпреки липсата на мъдрост и дълъг жизнен път – Мег Кабът е успяла да превърне своя роман в завладяващо четиво, което те кара да се замислиш за важните неща в живота... и отвъд него.


За Мег Кабът

Мег Кабът е родена на 1 февруари 1967 в Блумингтън, Индиана, САЩ. Автор е на 50 книги, като някои от тях издава под псевдоним. Сред най-известните й заглавия е Re: Някой като теб – един от първите романи само от имейли. Компанията Уолт Дисни създава два филма, добили много голяма популярност, по друг бестселър на Кабът Дневниците на принцесата.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.