Boom! Burgers & Booze


Адрес: София, Цар Освободител 12
Работно време: нд-чт 12:00-22:30, пт-сб 12:00-23:00
Мобилен: 0895 678 011
Не е нужно меню без край, за да си интересен на небцето – след Кърниградска в София и Гедимино във Вилнюс, Цар Освободител е третият адрес, на който си го казваме. Boom! Burgers & Booze тъкмо се нанасят там на номер 12 с нови рецепти и за чиния, и за чаша.

Влизаме в петък по обед, когато Boom! са тук от няма и седмица. Нормално, на всеки десет минути някой подава глава през вратата като любопитна съседка, забелязала новите в блока. Единственият спомен от предните наематели обаче е шахматът на пода, който сипва точната мярка ретро върху останалите в интериора: суров таван, боядисан в черно, много дърво, метал, тухли и стена, върху която скоро ще пишат графити артисти. Всичко пак е идея на Funkt, правили и рестoранта на Кърниградска, както и доста от местата в града, където се засичаме на маса.

Менюто също е дежа вю, от най-приятните – тук всичко е ужасно вкусно, както го познаваме, и отгоре, защото рутината при Boom! е табу. Всяка сряда от кухнята (пак отворена) излиза нов бургер, а от четирите за месеца ние избираме кой да се задържи още трийсет дни. Днес взимаме майския топ – Surf&Turf, събрал ирландското говеждо (център на повечето им бургери) с чедър, сладък чили сос, майонеза със запечен лук и цял рак. Последното е сериозно – две щипки в естествена поза се подават от питката и биха ни уплашили, ако не знаехме детайли: ракът е soft shell, тоест, на практика, чисто гол. Толкова е крeхък, че всички го нападат и изглежда ще остане в Boom! за постоянно. Ако пък търсите нещо суперново, миксът Leo’s Pizzaburger на Лео Бианки ще е тук само до края на юни – казах­ме ви, няма време някоя рецепта да ви доскучае.

Още е светло, но все пак поглеждаме и към бара, заради който името на този адрес е с една дума в повече. И тя е Booze. Никакво съмнение, че Boom! ще избухнат и на този фронт, като гледаме арсенала дотук: ред крафт бири (от наливен Бял щърк до Hipster Ale в кен), колекция непознати уискита от Кентъки за познавачи и пет класически коктейла с авторски туист в композицията от Грети от Щастливото прасе. За нас Bloody Boom! (с бърбън, вместо водка, плюс парче бекон за хрус) и Avocado Smash, в което плодът среща узото, за да изтръгва блажено "аххх" след всяка глътка. Нищо изненадващо, ще идваме и по тъмно.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.