Basilico


Адрес: София, ул. Антон П. Чехов 40
Работно време: 09:00-23:00
Мобилен: 089 997 79 33
Понякога просто ни се иска да се скрием и тихо и спокойно да вечеряме, без това да се превръща в шумен социален експеримент. И намерихме точното място за това – в аристократично спокойния квартал Изток сега има и съвсем нов и също толкова уединен ресторант, Basilico Bar & Dinner.
От входа на ул. Антон П. Чехов влизаме директно в просторния салон на Basilico с високите му тавани и натурални цветове. Спокойствие е първата ни асоциация. Няма го онова неприятно усещане за клаустрофобия, което ни обхваща често в централни столични заведения.
Менюто на Basilico смело обхваща всички вкусове, като започнем от традиционните средиземноморски ястия, паста и риба и стигнем до вечната класика Бьоф Строганоф. Стегнатото обедно меню винаги предлага по някоя италианска вкусотия, но още по-примамлива ни се струва идеята да идваме тук в лежерните пролетни уикенди за разточителен брънч със семейството. Мястото е напълно подходящо за всякакви задушевни сбирки, лични празненства и интимни разговори. Комбинацията от светъл и семпъл интериор и аромата на добра храна ще ви накара да поостанете, а докато отпивате от еспресото си, опитайте и оригиналното тирамису, което приготвят на място. Има защо.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.