Atelier Wine & Food

КухняКлиматикПлащане с картиБезжичен интернет


Адрес: София, ул. Проф. Асен Златаров 16
Работно време: 11:00-23:00
Брой места: 40
Мобилен: 088  620 27 17
Какво е общото между Дечко Узунов, Никола Мирчев, Николай Дюлгеров и Владимир Димитров‑Майстора? Разбира се, това са едни от най-известните български художници. Макар и някои от тях да са позабравени, а други – непризнати за времето си, всеки от тях е творил в своето ателие.

Така във вино ресторант Atelier може да си спомним за нашите творци и ателиета им. И не само. Тук по всяко време на деня можем да се насладим на така търсената в студения сезон атмосфера на домашния уют, напомняща за топлината на лятото, споделено с приятели в любимите ни морски заведения като Villarte в Лозенец. Но този път в градски условия и с усещане за стара София – сред снимките на майсторите и техните картини, и под звуците на френски джаз, който сякаш се носи от старото радио на рафта. Може би неслучайно заведението се намира на улицата, носеща името на Асен Златаров, член на литературния кръг Стрелец през 20-те години. Както тогава, така и сега интелектуалният елит търси утвърждаването на българското творчество чрез диалога с чуждата култура. Представяме си Atelier като място за среща на новите творци – на чаша вино от Стария или Новия свят, червено бургундско или шираз от Австралия. Тук всеки се чувства не просто клиент, а споделя обстановката като своя, домашна, където може да почете някоя от книгите на Atelier.
Подбраното меню от салати от градината, предястията от книгата на ателието и сготвеното от майстор готвача биха задоволили най-разнообразни вкусови претенции – от вкусни свински ребърца, през патешко с ароматна леща, карамелени моркови и портокалов сос до пилешко филе върху печена полента с маслини, бекон и рагу от гъби (12,80лв). За вегетарианците няма да пропуснем да отбележим и домашния вегетариански сандвич с печени зеленчуци и чушков винегрет (6,90лв), а за тези от вас, които обичат кулинарните пътешествия, ще отбележим обедното меню на Atelier, в което всеки ден може да открием предложения от традициите на различни държави.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.