Bar De Phazz


Адрес: София, Райко Даскалов 3
Работно време: 10:00-02:00
Телефон: +359885 915 515
Наречен е на джаз групата, която собствениците си пускат вкъщи. За нас обаче в Bar De Phazz звучи точният хаус микс за кафе през деня, питие след работа и няколко коктейла за загрявка преди скока в нощните клубове.

Мястото ни е познато от времето, когато площад Райко Даскалов, по-известен като градинката на Солунска и Ангел Кънчев, още бешe пуст. Днес е пренаселен, а заведението на този адрес има изцяло ново лице и нито хапка храна в менюто си (ядките не ги броим). Работи само от седмица и на визитката му пише кафе-бар с акцент върху втората дума. Но и кафето е важно. Заедно с фреш и компания го пием бавно в тихата градина, вече оборудвана с бели платна над главите ни за защита от гледката към околните сгради, градския шум и приземяването на някоя джанка в чашите ни. Не е маловажно също, че трите вида арабика от Южна Америка, които предлагат, са селектирани, изпечени и пакетирани специално за заведението и носят името му.

Когато часовникът даде сигнал да натиснем turn off computer, Bar De Phazz влиза в другата си роля – на място за бързо разтоварване от работния ден. Стабилният интернет обаче позволява да продължим дигиталния си живот, ако искаме. В приглушената бар обстановка с добре позиционирано осветление вътре и направо магично в градината, питиетата и разговорите вървят отлично. Мохитото и ягодовото дайкири са каймакът при коктейлите, а в менюто (с цени леко над средните) нищо не липсва – имат както обичайните заподозрени марки, така и по-висок клас уиски като 12-годишен Glenmorangie и Glenlivet, коняк Hennessy, джин Hendrick’s, водка Absolut Elyx, белгийски бири и задължителната Corona. В петък и събота, когато нощите са дълги, диджеят ни подготвя за продължението в клубовете, в които оставаме до сутринта – тук сме най-късно до 02:00 (и до 22:00 в градината, знаете ги съседите), за да вземем нисък старт.

 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 11.06.2015 23:48 Мари

Re: Bar De Phazz

Най - добрият избор за приятно изкарване в нощна София. Много атмосфера и добра енергия има в De Phazz. Силна страна на заведението е прекрасната градина в съчетание със страхотната музика и свежите напитки. :)