Renaissance


Адрес: София, ул. Граф Игнатиев 24
Работно време: пон-пт 09:00-00:00, сб-нд 10:00-00:00
Клубът е временно затворен

Маршрутът ни за питие не минава често през Граф Игнатиев, но и това ще се промени. На една стъпка от шумния тротоар клуб Renaissance е като порта към друг свят – не назад във времето, а напред към европейското.

Един поглед не стига, за да го опознаете добре. С влизането Renaissance стои тежко с кожените си дивани, солидния бар в ирландски стил, живописта от няколко епохи по стените и тавана, мускетарските шпаги и златните елементи дори върху плата на завесите. Когато ви донесат кафето в най-малката порцеланова чашка на цветя, а зад бара ви кимне момче с шапка с вдигната козирка и риза, закопчана догоре, разбирате, че тук има нещо особено, което ви кара да останете поне за чаша малиново вино.
Renaissance малко прилича, но изобщо не е заведение от типа на Black Label. От неговата порода са по-скоро лондонските барове, които съчетават класиката с градска небрежност без проблем и без претенция. Затова очакваме европейските пришълци в София да оценят бързо идеята на собствениците – младите космополити Ясен и Александра, намесени и в създаването на FlipFlop.

Когато вечер бара потъне в мека светлина (с цвят на огън, бихме казали), разбираме какво имат предвид, като наричат клуба си място за „ренесанс на възприятията”. В сряда те се отварят за суинг музиката, а в четвъртък и събота вдигат капака на пианото. И нещо ключово – тук хаусът е забранен. Ежедневната музика е брит поп и инди, обичайно селектирана от Александра (известна под диджейския псевдоним Al Nik).

Другите козове на Renaissance са в менюто (с интересни илюстрации, пак работа на Александра). Наред със средния клас питиета, тук ще ви сипят текила Патрон, джин Хендрикс, коняк Хенеси и белгийска наливна бира Лефе. Най-важни са черните страници, които побират арсенала от уиски – има и Бушмилс, но има и 18-годишен Чивас Регал, 30-годишен Гленфидич и дори неслучайно наречения така Синатра Селект. Към това има приготвена на място сангрия, домашен студен чай и горещ Харни&Санс в копринена кесийка. Накрая е важно да знаете, че цените тук отговарят на качеството, но в менюто няма надута цифра. Честно, нито една.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.