Tobacco Garden Bar

Тераса / ГрадинаПлащане с картиБезжичен интернет


Адрес: София, ул. Московска 6А
Работно време: 00:00-24:00
Брой места:
Мобилен: 0884 60 00 44
Мобилен: 0884 44 04 60
Беше 7:30 вечерта, когато за първи път от две години насам пресякохме парка на Двореца и свихме по пътеката към градината. Свещите и открития бар, одеялата, метнати върху столовете, кръглите масички от ковано желязо и паветета под краката ни – всичко ни беше познато. И не съвсем. Tobacco Garden Bar е нов клуб, с нови собственици и нови идеи, но пази с респект миналото и аристократизма на мястото. Артистичният дух ще бъде подсилен още малко с видеа от колекциите не на Prada, а на Националната ни галерия.
Напечени от топлите гъби поръчахме Bloody Merry. Хладно е вече за Mojito – емблематичното питие на някогашния бар, което и сега е запазило вкуса си. Новото меню с твърди корици се разгъва в ръцете като пътна карта, която сочи правилните посоки – от специалния Дом Периньон до ежедневното качествено уиски. Скоро ще дойдат и малките хапки, сирена и тънко нарязани меса, без които виното не може.
На другата сутрин се върнахме за снимки. Закусихме кроасан с каничка чай и миниатюрно бурканче мед. Първите клиенти започхана да пристигат. Ранобудници, банкери, хора от близките офиси, които имат своя половин час с кафето и вестника. Следобед ги сменят приятелските компании, които разтоварват работния ден от гърба си и разказват историите си над леки коктейли. По-късно зимната градина на Двореца се превръща в свободна зона за парти, в която нощта често прелива в ден.
Така е било винаги и така ще бъде – рано или късно всеки намира пътя към Tobacco. За Хелоуин ще дойде и Кървавата Мери.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.