7 момента на Елена Николова

4 февруари 2022 текст Виолета Иванова
Майка ѝ създава дрехи и именно това се превръща в семенцето, от което израства любовта на Елена към изкуството – най-вече абстрактното. Модата е и сред нейните големи страсти, наред с фотографията и постерите, които през последната година показва в Instagram профила си. Въпреки всичко споменато дотук (и макар да я приемат и в специалности, свързани с фотографията и дизайна), за всеобщо учудване накрая Елена записва бизнес образование във Великобритания. Сега вече е на финала му, така че с нетърпение чакаме да видим как ще комбинира онова, което учи, с онова, заради което е на страниците ни.


Моментът, в който избра бизнеса пред изкуствата
Имаше дълъг период, в който ме беше страх да изразявам себе си чрез изкуство. Това беше и моментът, в който реших да заложа на сигурно.

Моментите напоследък, когато в слушалките ти звучи...
Музиката е най-добрият ми приятел. Няма момент, в който да не е до мен. Будя се и си лягам с нея. Една от най-големите ми слабости е може би класическата музика.

Моментът, когато в ума ти се формират образи, докато слушаш музика
Реших да съчетая музиката, която слушам, с постерите, които правя. Искам да направя сто постера за сто мои любими песни. Достатъчно ми е да пусна песента, която съм избрала, и оттам нататък сякаш постерът започва сам да се прави.

Моментът, който те плаши
Вярвам, че успявам да намеря красота във всеки момент. В този ред на мисли – плаши ме, ако се появи момент, в който да не успея.

Моментът, в който стъпи на английска земя
Уча в Шефилд и в момента завършвам бакалавър. Харесва ми различната динамика на града. Израснала съм в София, която е значително по-голяма и забързана, и истината е, че не ми липсва бързината на „големия град“.

Моментът, който те научи на търпение
Уча се във всеки момент от деня. Свикнала съм да живея бързо и винаги с идея за това, какво ще се случи след малко. Опитвам се да давам свобода на всеки следващ момент и да му се насладя, без да бързам за следващия.

В момента, в който завършиш, ще...
Вероятно ще се отпусна да мисля за следващата голяма стъпка. Или поне такъв е планът. Но преди всичко първо ще си купя нещо сладко за хапване.

Елена Николова е на lenavslllena

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.