8 момента на Самуил Минчев15 ноември 2021 текст Виолета Иванова
В семейството му има още трима артисти – и двамата му родители са художници, а по-голямата му сестра е графичен дизайнер. Кръвта вода не става, така че и Самуил от съвсем малък усеща, че изкуството ще е добър път за него. Избира анимацията. Учил е Анимационно кино, но вместо да бърза да се дипломира, още в университета започва да търси възможности да се развива в реална среда. Първо става background artist в HandsDownStudios, а сега е cinematic designer в Ubisoft Sofia. Не може да си спомни кога за последно е хващал молив и хартия – от много време вече рисува изцяло дигитално. Стилът му пък постоянно се видоизменя. Кое вдъхновява промените, четете по-надолу.


Моментът, в който гледаш работите на вашите и на сестра ти
Всички имаме различни стилове и умения и винаги съм разчитал и търсил мнението на родителите ми и сестра ми. Различните среди дават различни гледни точки, които адски много помагат да надграждам себе си и изкуството си.

Моментът, когато се повлияваш от стила на друг артист
Най-много се впечатлявам и съответно „крада“ от други артисти, които случайно виждам в Instagram и си харесвам отделни неща – как някой рисува очи или нос примерно.

Моментът, в който дълго време нямаш вдъхновение
Често имам такива моменти, но за себе си съм открил, че вдъхновението идва с рисуването. Обикновено, когато нямам вдъхновение, скицирам неща и ги оставям за „бъдещото аз“, което ще има нови идеи за тях и ще ги довърши.

Моментът, в който разглеждаш старите си рисунки
Всеки път, като разчиствам или подреждам, попадам на мои стари рисунки и винаги е интересно да видя колко съм се променил аз и начинът ми на рисуване през годините. Понякога прерисувам нещо старо, за да видя колко различно ще изглежда.

Моментът, в който откри какво не можеш да нарисуваш
Супер много неща не мога да нарисувам, но някак успявам да създам илюзията, че мога.

Моментът, в който си представяш себе си след 5 години
Трудно е да се каже какво виждам. Аз съм човек, който често променя интересите и целите си, но мисля, че със сигурност ще се стремя към фрийленс работата – илюстрация или анимация, а може би и двете.

Моментът, с който обичаш да започват дните ти
Обичам дните, в които нямам планове или работа и мога да не ставам от леглото чак до обяд или цял ден.

Моментът, който беше труден, но те научи на много
Трудно беше да намеря работа, която да обичам, а не просто такава, която да плаща сметките. Научи ме, че не трябва да се отказвам да преследвам целите си.

Самуил Минчев е на samuilmiroslavov.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.