7 момента на Бела Славкова

15 октомври 2021 текст Виолета Иванова
Насекоми, цветя, извънземни и „всякакви щуротии“ пълнят детските ѝ скицници. Рисуването винаги е било единствената опция, когато си е фантазирала каква би станала, като порасне. Днес Бела е на 26, има зад гърба си диплома по Илюстрация от Художествената гимназия в София, бакалавър по Комуникационен дизайн от Университета за приложни науки в Аахен и стаж в агенция за реклама и визуална комуникация в Хамбург и се занимава още с фотография, концепция и стратегия. Работи като графичен дизайнер в Кьолн, но все още живее в любимия си Аахен. А докато крои планове за пътешествие из Азия и мечтае да отвори собствено ателие, малък магазин или галерия, се поспира за миг, за да ни разкаже още малко за себе си.


Моментът, в който разглеждаш старите си скицници
Очите ми са широко ококорени, смея се и се чудя какво се е случвало в главата ми, докато съм скицирала.

Моментът, когато гледаш работите на любим артист
Доставя ми удоволствие да разглеждам какво правят съвременните артисти, но за мен е важно да запазя себе си. Без да се повлиявам от другите. Анна Катарина Янзен, Сара Морган, и Чарли Сейвъри са трима от многото артисти, на които се възхищавам, защото са смели, интелигентни и не се отказват, каквото и да се случва.

Моментът, когато развеждаш някого из Аахен
Задължителна разходка из центъра. Има за всекиго по нещо – архитектура, история, вкусотии. И за любителите на гората – разходка до границата, където си едновременно в Германия, Холандия и Белгия.

Моментът, в който сравняваш арт образованието в България и Германия
В България преподавателите много обичат да ограничават учениците си и да изливат собствените си комплекси върху тях. В Германия винаги съм се чувствала свободна и подкрепяна от моите професори да се развивам и да бъда смела.

В момента, в който сбъднеш мечтата си за свое ателие...
Ще покрещя от щастие и ще трябва да реша с какво по-напред искам да се занимавам... Керамика? Ситопечат?

Най-скорошният момент, когато излезе от комфортната си зона
Когато трябваше да снимам по време на предаване на живо. Без право на грешки.

Моментът, когато изхвърляш една идея на боклука
На нейно място винаги идва нова, много по-добра.

Бела Славкова е на bella.slavkova 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.