7 момента на Елица Николова

1 октомври 2021 текст Виолета Иванова
Определя се като ентусиаст с амбиция да се изгради като артист във възможно най-много сфери и житейският ѝ път досега го показва. Като дете по цял ден рисува и се лашка между мечтите да стане художник, моден дизайнер, татуист, архитект, цигулар или палеонтолог. Две от тях се случват и на практика, а трета ѝ е хоби, на което посвещава доста време. Елица минава през две художествени гимназии (в родната ѝ Варна и в София), а после 2-3 години е татуист, преди да замине да учи във Виборг, Дания. Сега привършва обучението си в сферата на анимацията като визуален дизайнер и дизайнер на типажи, а после мисли да се връща и към татуирането. Междувременно обаче креативността ѝ никога не спи – в свободното си време шие дрехи, прави театрален грим, плете, танцува vogue... Все пак поспря за миг, за да ни отговори и на няколко въпроса.


Моментът, в който изкуството надделя над...
Архитектурата, модния дизайн и палеонтологията. Те си останаха като „някой ден, ако имам време“, щом започнах да татуирам, и изборът се потвърди, когато започнах да се занимавам с визуален дизайн за анимация. Никога не е късно, разбира се, животът е пред мен.

Моментът, в който разглеждаш детските си рисунки
Дава перспектива над това колко труд и внимание съм вложила в това, което съм днес.

Моментът, когато за пръв път татуира някого
Искам да ви кажа, че такъв страх не бях изпитвала дотогава. Татуирах корен от джинджифил на бедрото си. Не е изобщо качествена, но си я пазя, защото ми е мила и драга.

Моментът, който те запали по драматичния грим
Имах трудни моменти в любовта, които ме подтикнаха да съм колаж от предпочитанията на партньорите си. Артистичният грим стана част от себеизразяването ми малко в знак на протест на старото ми аз, което се опитваше да е тихо и да не заема много пространство.

Моментът, който те фрустрира
Знам, че звучи нелогично, но когато е ветровито навън, ставам нерационално притеснена и нервна.

Моментът, към който често се връщаш в ума си
Беше изключително забавно, когато с приятелки гледахме любимия ми сезон на RuPaul’s Drag Race цяла нощ. Бяхме се нагримирали, с перуките и всичко. Като обявиха победителя, отворихме шампанско и хвърляхме конфети. Имайте предвид, че го гледах за 4-ти път и реакцията ми грам не се беше променила. Много смешен спомен.

Моментът, от който те е страх
От малка имам кошмар, който сънувам пак и пак – че претърпявам самолетна катастрофа, самолетът пада в океана и само аз оцелявам. Винаги съм имала страх от дълбоки води.

Моментът, в който намери любимата си дума на датски
Нямам особено дълбоки причини за това, просто звучат смешно. Frø е жаба, røvbanan е обидна дума, ако някой е груб и невъзпитан, и финално, tanketorsk означава глупава и спонтанна мисъл – като brainfart на английски.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.