7 момента на Мариета Тодорова

22 август 2019 текст Виолета Иванова
Пали се по буквите още като ученичка, когато се заглежда по графитите на улицата и прави опити да ги копира в празните полета на тетрадките си. Днес вече има свой почерк, който с прецизни движения нанася върху листа за разнообразни лични и поръчкови проекти.


Перфекционист е, затова брандингът ѝ е суперсила, а когато иска да даде повече свобода на ръката си, се обръща към летъринга, калиграфията и илюстрацията, "където малките недостатъци носят човешкото усещане". Иначе Мариета обича веган шоколади и лате с кокосово мляко, фентъзи филми и пътешествия, да говори с много скоби и да премисля всичко добре. Както и да спи до късно – затова е максимално доволна, че офисът ѝ е вкъщи. Там я откриваме и днес с няколко бързи въпроса за скришното рисуване, подреждането на мислите и най-вдъхновяващите 26 часа в самолет.

Моментът, когато прохождаше в рисуването
Нашите са ми разказвали как още 3-4-годишна съм се крила зад дивана вкъщи, за да рисувам по тапетите – не защото ме е било срам, а понеже още не съм била с особено изчистен и приятен за гледане стил, че да ми е позволено да изрисувам целите стени на апартамента. Помня, че където и да видех празен лист, той трябваше да се запълни.

Моментът, когато започваш нов скицник
Затрупана съм със скицници и не спирам да купувам още. Често рисувам в нов, още преди да съм приключила предния. И понеже постоянно ме гони манията всичко да е максимално чисто и спретнато вътре, все повече скицирам и рисувам на таблета, където удовлетворяващото Undo ми е на едно докосване разстояние.

Моментът, когато нареждаш работното си пространство
Работя на голямо бюро, където гледам да поддържам всичко на мястото му, защото иначе имам чувството, че не мога да си подредя мислите. Заобиколила съм се с принтове и творби на различни артисти и приятели за вдъхновение, както и с кактуси за настроение.

В моментите, когато никой не те гледа...
Пея! И понеже хич не мога, едновременно с това си се смея сама как звуча.

Моментът, който те изправя на ръба на търпението ти
Като попадна на клиент, който не цени труда и времето ми и се държи като на Женския пазар.

Моментът на безразсъдство, който ти остави велики спомени
Миналата година зарязах всичко и се присъединих буквално в последния момент към 20-дневна обиколка из Националните паркове в Щатите. В понеделник бях на интервю за виза, вторник ми я дадоха, сряда си купих билети, четвъртък – куфар, и петък бях на летището, готова за 26-часов полет. В крайна сметка това ми беше най-уникалното и вдъхновяващо пътуване до днешна дата.

Моментът от бъдещето, който малко те плаши
Че ще ни завладеят хлебарките или комарите или плъховете... Или всички заедно.

Мариета Тодорова е на madebymarietta.com, instagram.com/marietta.t, behance.net/MariettaTodorova

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.