Усили докрай

Усили докрай
2 октомври 2013 текст Никола Шахпазов
Признаваме – често, дори твърде често говорим за българската музикална сцена с песимизъм и дори със сарказъм. Не пропускаме обаче да забележим и обнадеждаващите сигнали за раздвижване и добри идеи, а сайтът AmpsOnAir със сигурност е една от тях.


Идеята е проста и точно заради това – ефектна и ефективна. AmpsOnAir заснемат групи, докато свирят в студийно пространство или пък в широкото помещение на столичен музикален магазин. Така бива уловена суровата енергия на състава, което пък е точно в най-добрите традиции на истинския рок.
Записите най-често стават с по три камери, а финалният резултат ни изглежда просто чудесен – качеството на картината е full HD, а звукът е отлично миксиран. В момента на сайта можете да намерите записи на над 40 артисти, вариращи от алтернативно-странните Сепуко 6 до блек метълите Belgarath, и от Млък! до Them Frequences. Началната насока очевидно е рок, но AmpsOnAir нямат желание да си поставят стилови ограничения, затова планират скоро да представят солидна порция местни хип хоп артисти.
Освен лайв записите, на сайта можете да разгледате няколко интервюта, много полезни за музикантите ревюта на техника, както и обяви за размяна на такава.
Изводът е един – искаме още! И успех, разбира се.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.