120 години Софийски университет

120 години Софийски университет
21 ноември 2008
120 години не са шега работа, а точно на толкова става Софийският университет. Ще има забава, разбира се - три дена и три нощи.


Празненствата започват на 23 ноември с научната конференция Несигурно бъдеще: университетът в епохата на глобализация, културна хибридизация и Интернет - в Аулата от 15:00. Същият ден следват заседания и кръгла маса.
На 24 ноември ще бъде по-малко академично и значително по-празнично. След като ректорите облекат своите тоги и положат венци пред статуите на паметника на св. Климент Охридски и къщата музей на Иван Вазов, започва университетското шествие. Ще бъде дълго и триумфално - от 15:30 до 17:30 с маршрут от Ректората до Народния театър. Всички приятели, настоящи и бивши студенти в СУ могат да се включат, а от 19:00 започва факелно шествие от Народния театър до Ректората.
В 20:00 става наистина интересно - започва големият маскен бал. Той ще се вихри във вътрешния двор, Мензата,фоайето пред 65-а аудитория и това пред Аулата. На живо ще свирят доста приятни групи - Уикеда, Root Souljah, Футбол и шахмат, Senor Buffo & The Synchronizers, Awake и още, и още. Билети търсете във фоайетата на Ректората, Стопански факултет и ФМИ на цена от 2/5лв. Купонът гарантирано ще продължава цяла нощ.
На 25 ноември отново ще е сериозно и церемониално с пленарни заседания и връчване на титли хонорис кауза - пълната програма на събитията ви чака на uni-sofia.bg.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.