Как София отпразнува Деня на Свети Патрик

Как София отпразнува Деня на Свети Патрик


21 март 2016
Paid publication
Колко често ви се е случвало да се разхождате из центъра на нощна София и всички хора, които срещате, да са обзети от приятна еуфория, да виждате усмихнати лица и да ви е... зелено? Снощи София празнува Деня на Свети Патрик. Jameson се погрижи за доброто настроение и вълшебствата.


Започнахме с Пощенска кутия за приказки в Sofia Live Club и темата Без страх. Заедно с още над 600 души се смеем, замисляме и мечтаем на разкази, прочетени от любими артисти, музиканти и журналисти. Без страх или Sine Metu е слоганът и на Jameson, който ни вдъхновява да живеем открито и истински, наслаждавайки се смело на живота. Такава е била и страстта, с която Джон Джеймисън е живял, работил и създал своето уиски.
 
Излизаме навън, хладно е, но мигновено ни облива топла зелена светлина. Денят на Свети Патрик е. В Jameson казваме Be original /Бъди оригинален/. Стараем се да бъдем такива и се вдъхновяваме от вас. Желанието ни е и да променяме заобикалящата ни реалност, пък било то и за една вечер. Осветили сме сградата на НДК в зелено, по примера на емблематични световни забележителности, сред които египетските пирамиди в Гиза, статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро, Ниагарския водопад, наклонената кула в Пиза и операта в Сидни.

Заедно с минувачите се спираме за кратко под зеленото сияние и тръгваме на разходка по Витошка. Култови заведения на емблематичната улица също са обагрени в зелено. Следваме Be original пътеката на качественото ирландско уиски, осветена от: Vitosha Street Cafe, Patron XO Café & Shot Bar, Rafy Bar & Gellato. Прожекция на логото на Jameson ни поздравява от фасадите на красиви стари сгради. Млад мъж върти огньове без страх и спира дъха на минувачите. Запознаваме се с различни хора, говорим си с тях за Деня на Свети Патрик и за това какви митове знаят за него. Един от най-популярните е, че той е прогонил змиите от Ирландия. Смеем се, пожелаваме си приятна вечер и заредени с нова енергия се връщаме към НДК.

Обаждаме се на много специален човек: нашия пратеник в Дъблин - Евелина Павлова. Тя е там по покана на Jameson и празнува Деня на Свети Патрик по ирландски в най-празничната столица в света тази нощ. Превъзбудена е, щастлива е и е пълна с истории. Следващата седмица ще ни ги разказва в ефира на радио FM+. Вече сме настроили радиоприемниците си на тази честота. И ние има какво да й разкажем.

Предстои ни една последна спирка – Culture Beat Club. Там ни чакат красиви момичета в зелено, любимият ни Jameson и една от най-яките БГ групи на съвременната алтернативна сцена – Casual Threesome. Потапяме се във великолепни изпълнения на незабравими парчета. Ако все още не сте го направили, задължително си отбележете в програмата да посетите техен лайв. Слушайте и попивайте с отворени сетива Be original духа им. Rock N’Roll Queen в изпълнение на Casual Threesome е автентично и мощно изживяване, което ние препоръчваме.

Такъв ден не се забравя. Всеки, който снощи е бил в района на НДК, знае за какво говорим. Всички останали могат да бъдт спокойни – Jameson ще се погрижи вълшебствата да се случат отново догодина.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.