Лудостта на Роро

22 юни 2007 текст Анелия Александрова, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио
Отскоро авторът и водещ на предавания като Interactive и Mist смени платната и не се появява в кадър. Не се тревожете обаче – Роро продължава да е наоколо. Този път ни разбърква мозъците като програмен шеф на музикалната телевизия MAD България. Има си удобен стол, куче, все така обожава Бьорк. Много е зает, няма време за игри, но се опитва да се сдобри с природата. Да му дадем думата, знаете колко обича да говори.


Как си, Роро? Какво е това куче с теб?
Цъфтя, грея и пламтя. А това е най-добрият ми приятел, казва се Нейтън.

Как мина денят ти в телевизия MAD?
Хиляда и едно неща се случиха. Винаги е така, когато си на ново място и градиш нещо ново. Подготвяме се за наградите на MAD, тази година за първи път има българско участие. Влизаме с категорията за най-як бг клип – с парчетата на Елица и Стунджи, Hypnotic Rage, Сантра и Кристо, Ava and Star Tattooed и Руши и Део.

Ти за кого стискаш палци?
Зрителите решават всичко чрез демократичен вот, но аз искрено се надявам наградата да отиде при Елица и Стоян по много причини. А между другото най-вероятно ще си имаме и собствени MAD награди тук!

Супер, а дотогава какво е положението? Излъчват ли се наши клипове навън?
Да, гръцките ни колеги са във възторг. Казват, че клиповете ни като цяло са много по-качествени от техните. Последно харесаха Sex In The Morning на Остава, а в началото си паднаха най-много по клиповете на КариZма. Съвсем скоро дори стартираха класация за български клипове.

Току-що взехте награда от медийния фест в Албена за продукцията на Secret Concert, разбрахме, че ще има и български вариант на това шоу, сподели подробности?
Да, живот и здраве, през октомври. Вече водим преговори с първите трима изпълнители. В Гърция се прави за втора година, страшно готина концепция – всичко е много тайно, на публиката им се събират дори мобилните телефони, извозват се с хеликоптери или автобуси до тайно място, където стават свидетели на суперизненадващ таен концерт.

Какво друго ново да чакаме в програмната схема на MAD България?
Ще излъчваме много концерти. От есента стартира и 3-часово рок шоу в събота, издирва се водещ. Освен това скоро ще има специален MAD corner в Ялта, където всеки ще може да се запише пред камера, да поздрави приятелите си, а след това ние ще си избираме яки муцуни оттам, които да поканим за водещи.

Пускате доста китарна музика, ти какво друго харесваш?
Модерната денс музика. Доста е побъркващо отвсякъде да върви само Бионсе и Шакира. Ние искаме да действаме и за българските музиканти. И да покажем и другата страна на музиката, не само класациите. Липсват ми времената от началото на 90-те, липсва ми революцията, която правеше тогава музиката, и тръпката да чакаш новия клип на Tricky или KoЯn, след което да се обадиш на стотина приятели и да питаш “ей, гледахте ли го”.

Сигурно ти липсва и екранът, признай си...
На моето его много му липсва, няма да крия. Просто не може да си добър водещ и да не си егоцентрик. Но бързо го преболедувах и сега ми е по-интересно да си рисувам моите картинки някъде в далечината. Не съм изгубил и контакта със зрителите, отговарям на всеки имейл, който пристигне в телевизията.

Какъв шеф е Роро?
Много добър, шеф мечта. Толерантен, търпелив, к’во да ти кажа. Дадоха ми пълна свобода да създам програмната схема и в резултат тя е много шантава. Обичам да показвам нова музика и нови идеи. Залагаме само на нови лица. Преди си мислех, че ще трябва да чакам до 40, за да получа своя шанс да реализирам свободно идеите си, но ето че се случи сега.

Каква е твоята музикална програма за това лято?
Нямам време да ходя никъде. Бил съм на толкова много концерти и вече като че ли предпочитам да ги гледам на dvd вкъщи. Няма да отида нито на фестивала в Гластънбъри, нито на EXIT. Но ще изпратя наш екип да ги отрази.

Знаем, че си луд фен на Бьорк, какво ще кажеш за новия й албум Volta?
Да си дойдем на думата. Новият албум на Бьорк е изключително красив и дълбок. Толкова, че трябва да бъде слушан по специален начин.

Ти как го чу първо, къде беше?
Вкъщи, сам, на слушалки. Направих си канелен чай и го пуснах. Бьорк винаги е докосвала най-дълбоките кътчета на душата ми. Това е моята музика. Нищо неочаквано за мен – за пореден път бях разтърсен.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.