Стаята на Мария17 август 2007 текст Никола Шахпазов
Броени часове преди този брой на Програмата да стигне до вас, Мария Илиева отпразнува именния си ден на морския бряг с хубава музика и във весела компания. Имаше и друг повод за това парти – Мария постави началото на своя нов проект – музикалният лейбъл Стерео стая. Малко повече относно основната идея и плановете за неговото развитие сподели самата госпожица Илиева – ние си записвахме внимателно.


В световен мащаб лейбълите се оплакват от лоши продажби и все по-трудно реализират продукцията си. В България положението е дори по-лошо... Не поемаш ли твърде голям риск с новия лейбъл?
Аз съм смела, обичам да рискувам и знам, че това е начинът да реализирам себе си и мечтите си. Що се отнася до липсата на идеи и продажби в световния музикален бизнес, това беше очакван и обясним процес, пиратството също е глобален проблем, а в България картината е меко казано брутална. Единственото логично и възможно продължение на това е нова вълна от идеи и форми на представяне и реализиране на музиката и изкуството като цяло. А и нашата поп сцена е в застой – мисля, че това е добър момент да се инвестира в представянето на млади български артисти.

Има ли в България достатъчно талантливи изпълнители, с които да работите?
Има, разбира се, но поради липсата на традиции и добро познание на тенденциите в развитието, продуцирането и менажирането на артисти в България, много талантливи хора нямат шанс да се изяват. Така дойде и идеята за създаването на лейбъла Стерео стая. Той ще се занимава с реализирането на поп, аренби, чил аут и вокален хаус.

Има ли вече някаква ясна идея какво ще бъде първото издание на Стерео стая и кога може да го очакваме?
До края на годината прослушването на артисти ще приключи. След като бъде направен избор, ще започне работата по продуцирането на първия изпълнител на лейбъла. Амбицията ми е този начален проект да бъде реализиран в рамките на следващата година.

Ти ли ще се грижиш за подбора на артистите и основните дейности на Стерео стая или предвиждаш това да е голяма компания с офис и една камара служители?
Зад Стерео стая стои млад екип от идейни хора. Държа да следя изпълението на всяка задача в детайл, а и за да се реализра една добра идея, не е нужно количество персонал, а качество на мисълта. На този етап няма нужда от големи офиси и екипи – предпочитам да инвестирам в добра бизнес стратегия и артистична концепция.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.