Rock’N’Roll Is Alive

26 февруари 2009 Петя Златанова
С ръка на сърцето можем да го наричаме “човекът-глас”. Наско от БТР си остава (слава Богу) един от чистите образи на българския рок. Наскоро в софийското метро групата му снима най-новото си видео Пак ще се прегърнем. В очакване на следващия сингъл от трибютния албум Dеja Vu, на 8-ми март старозагорци ще посрещнем БТР в клуб IL Mondo. Но не с цветя и рози, а с яки дози адреналин и серотонин.


Да започнем с горещите новини около БТР. Кои са най-новите събития за групата?
Освен представянето на най-новия ни клип Пак ще се прегърнем, БТР има предимно клубни участия до края на зимата. Засега имаме предварителни разговори с John Lawton от Uriah Heep за няколко концерта в Украйна и Сърбия, както и July Morning на Камен бряг. Напролет ще снимаме и трети клип.

Преди доста време Лени Кравиц изпя Rock’N’Roll Is Dead... Какво се случи на практика?
От доста време не съм виждал толкова голям интерес към рок-музиката... концертът на AC/DC, последният Music Idol е рокаджия... Рокът е по-жив отвсякога!

17 години БТР, 10 албума с изключителен успех... Понякога правиш ли си ревизия на постигнатото?
Поне веднъж годишно. От много време насам ние сме постигнали толкова, колкото никоя друга бг група или изпълнител не е постигнал. Все по-често гледаме навън.

Как ти се отразиха изкушенията на славата? Промени ли те с нещо известността ти?
Не, надявам се.

Какъв беше Наско от бандата Сателит преди години и какъв е днес Наско от БТР?
Винаги съм искал да бъда момчето, което обича да пее и да се забавлява. Надявам се да съм останал същият, макар и малко побелял.

В последните постдемократични години българският рок претърпя много промени. Какви дефицити днес има в поп и рокмузиката в България? Струва ми се че читави изпълнители има много, а авторските идеи сякаш зациклят...
Най-големият проблем е профанията (тъпи и пошли текстове) и плагиатството (чисти копирания и кражби на песни от небългарски хитове), във всички стилове!

Световната финансова криза вече е житейски фон за повечето хора. След толкова много и различни “мили, родни” кризи, кое според теб си остана верую за нас, българите?
„Всички са маскари” и „И това ще отмине”. За съжаление българинът все повече се затваря в себе си и все по-малко е активен гражданин и член на обществото. Надявам се поне да гласуваме по-активно тази година.

Кои песни ще изсвирите в старозагорския клуб IL Mondo? Повече рок ли ще има или положението ще е “хеви”?
Никога не решаваме предварително. Със сигурност много от новите ни песни от Deja Vu, както и най-познатите хитове. Ще се забавляваме на този празник!


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.