Sofia Rocks 2013

Sofia Rocks 2013Важно: В последния момент се налага разместване и вместо немците Dorrn, фестивала ще открият сънародниците им Lafrontera.

Ако рокът бе нелегален и изискваше каквато и да било форма на наказание (граждански арести, например), то тогава вечерта на 26 юли мнозина от нас и вас, биха се озовали зад решетките. Заветната дата (но забележете - само една!) приютява четвъртото издание на Sofia Rocks – отново на националния стадион Васил Левски.


Стара слава
Феновете на Anthrax, Megadeth, Slayer и Metallica никога не ще забравят лятото на 2010, когато Голямата четворка изсвири като един Am I Evil? на Diamond Head, а останалата част от света едва се удържа да не се пръсне от завист. Сцената на Sofia Rocks видя и други легенди през отминалите години като Guns N' Roses, Ugly Kid Joe, Alice in Chains, Judas Priest, Whitesnake и Rammstein. На последните обаче като че ли им се хареса в София и решиха да се завърнат за още един тур.

Пуцай, куме!

Всеки, който някога е стъпвал на концерт на немската индъстриъл метъл машина Rammstein (независимо дали на знаменития Sofia Rocks през 2010 или извън пределите на родна земя) добре знае какво да очаква. За останалите да е ясно - ще горят огньове, ще бумтят фойерверки, а тълпата ще пее с пълно гърло Feuer frei!, Du riechst so gut, Sonne и Du hast, без които и този път няма да минем.

Душевна разгрявка

Преди Rammstein да запалят огъня и да сгреят телата в и без това жежкото лято, емоцията в душите ще пламне от норвежките прогресив/блек класици Enslaved, чиито 12-и албум излезе съвсем наскоро, а 20-годишнината им на сцената бе отпразнувана с апломб; както и от безспорните метъл звезди от Великобритания – Bullet for My Valentine. Останалите мрачни хора, които ще развеят коси и ще ударят жица са германците от Dorrn и Haematom.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098