Първи концерт на хора и растения в България

Първи концерт на хора и растения в БългарияЗа първи път в историята на българската музикална сцена ще станем свидетели на съвместен концерт между хора и растения. Уникалното по рода си събитие е възможно благодарение на проекта Музиката на растенията. Неговите автори изобретяват музикално устройство, което дава „глас“ на листа и корени.


Дългогодишни изследвания на поведението и развитието на флората водят до пробив в развитието на растителната невробиология. Днес знаем със сигурност, че растенията не просто имат сетива и съзнание, но и са способни да чувстват и общуват помежду си. Устройството на изследователите от Музиката на растенията улавя електромагнитните сигнали от повърхността на листата и корените, преобразувайки ги в красиви, мелодични звуци.

На сцената редом до растенията ще видим още Илиана Селимска (келтска арфа), Константин Кучев, познат още като Косе Босе (цигулка), Петър Йорданов – Бъни (перкусии) и Светлин Маринов (пиано). Билетът за музикалния спектакъл е на стойност 20 лева, като е необходима предварителна резервация на 0888574514.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.