• Минаха години

  2 април 2009

  Този месец се навършват цели 130 години, откакто София е столица и това е повод за един малък празник, въпреки че улиците на града никак не изглеждат тържествено.
 • Подземен свят

  12 март 2009

  Диана Георгиева

  Похвално е, когато занимаващите се с нетрадиционни форми на изкуство получат възможност за изява, най-малкото защото така и обикновените зрители имат шанс да видят арт алтернативата. Международният фестивал на пърформанса Sofia Underground пък вече си изгради репутацията точно на такава арена за смели модерни артисти.
 • Kiss Kiss, Bang Bang!

  12 февруари 2009

  Целувката уж е за двама, но насам натам по света се организира верижно целуване, при което всеки дашно поднася устни към съседа в ...
 • Драматична връзка

  5 февруари 2009

  Театралното изкуство си има своите специфики и необходими подправки, благодарение на които се приготвят колбичките със сценична магия. Наясно с това, няколко души, обединени от любовта си към театъра, създават сдружението Нови драматургии.
 • В очакване на Икар

  22 януари 2009

  текст Ирина Маринова, снимка: Валентинов ден, Малък градски театър Зад Канала

  От връчването на най-важните ни театрални награди ни делят точно два месеца. По стар обичай Икарите ще бъдат раздадени на 27 март – Световния ден на театъра, а тържеството ще се играе в Народния театър под режисурата на Стоян Радев. Както всеки път, седмица преди това ще видим най-доброто от най-доброто на Софийския театрален салон. А докато така стоим и чакаме театърът да ни връхлети, защо да не набелжим някои тенденции в сценичното изкуство от изминалата година – водим се по номинациите, те тъкмо станаха известни.
 • Колекцията на Азарян

  15 януари 2009

  текст Ирина Маринова

  Крикор Азарян не лежи на стара слава и след успеха си миналата година открива 2009 с премиера в Армията – Колекцията по Харолд Пинтър, която иронизира празния и показен живот на фалшивите роли.
 • Тя, Невена

  18 декември 2008

  Георги Минков

  Невена Коканова озари с талант и харизма най-силния период на българското кино. Тя е нашата актриса, която би била най-близо до номинация за Оскар, ако в ерата на соца това изобщо беше възможно. Този месец щеше да навърши 70 години и в София отбелязваме повода с няколко трибют събития.
 • Модерни времена

  4 декември 2008

  текст Ирина Маринова

  Идеята за частен театър с постоянна трупа от популярни актьори ни прозвуча преди месеци доста амбициозно, но ето че вече е реализирана ...
 • Black Label

  27 ноември 2008

  Преди месец на Иван Асен 22 подхванаха темата Малка черна рокля и вече са готови да покажат резултата по закачалките – от 4 до 19 декември в шоурума ще дефилират красиви и авангардни модели черни минита.
 • Гласова борба

  20 ноември 2008

  Може би помните, че миналата есен приятелите на алтернативното изкуство 36 маймуни спретнаха минисерия сценични четения на ...
 • Ад под небето

  29 октомври 2008

  текст Александър Бакалов

  Нощта на 31 октомври е по-тъмна от останалите в годината – казват, че на Хелоуин черните сили излизат на разходка сред хората и плашат не само децата. Наехме се да разкажем откъде тръгва цялата тази история и избрахме няколко варианта да прекарате дяволски добре празника в София.
 • Черно мини

  27 октомври 2008

  Доказано е – малката черна рокля винаги спасява положението, независимо дали поводът е бизнес или парти. По време на празниците, ...
 • Задкулисни игри

  25 септември 2008

  текст Ирина Маринова

  Новият сезон в театрите се очертава доста силен. Вече надникнахме зад кулисите, за да разберем повече за най-интересните проекти, които ще излязат на сцена през следващите месеци – получавате инфото в аванс.
 • Лабиринт на края на града

  4 септември 2008

  текст Ирина Маринова

  Малко преди началото на новия театрален сезон приемаме без резерви предложението за алтернативно изживяване от Театър на сетивата ...
 • Българи от старо време

  21 август 2008

  И ние си падаме по новите екстри на цивилизацията, но не забравяме за красотата и важността на традициите. Още повече уважаваме хората, които се опитват да ги пазят – като организаторите на събора Леб и вино, който ще ни върне в доброто старо време следващата неделя, 31 август.
 • Ново лице

  17 юли 2008

  В последните две години сайтът eventim.bg придоби особена важност – проверяваме го всекидневно за всички по-важни събития в областта основно на музиката, но също така, за да си купим билети за театър или пък за някой футболен мач.
 • Програмата презареждане

  9 юни 2008

  Казват, че това, което работи добре, не трябва да се променя, но ние в Програмата Медия Груп обичаме да се обновяваме.
 • Последно преброяване

  23 май 2008

  Трудно можем да определим кои театрални награди чакаме с по-голямо нетърпение, но тази година за Аскеерите вълнението ни е с една идея по-голямо от това за Икарите.
 • Нов дом

  13 декември 2007

  Не че си нямаме театри в София, но още един никога не е излишен.
 • Денс, бейби, денс

  15 ноември 2007

  Вижте финалистите на Конкурса за съвременна хореография.