Зад кулисите с Кирил Милушев

21 септември 2021 текст Деметра Георгиева снимки Иван Дончев
Сред изгряващите звезди на българската сцена днес се приземяваме за среща с Кирил Милушев. Едва на 24 години, актьорът вече е участвал в сериалите Дяволско гърло и Столичани в повече. Публиката може би го разпознава и от ролята му в дългоочаквания филм Жените наистина плачат, излъчен на филмовия фестивал в Кан още преди премиерата му на Sofia Summer Fest по-рано този месец. Въпреки успехите си на екрана, Милушев остава рожба на театъра и очаква с нетърпение да запознае българската публика с предстоящата първа адаптация на Шахнаме: Сказание на Зал на 7 и 8 октомври в столичен театър Азарян. Задава се и неговият дебют като част от трупата на великотърновския театър Константин Кисимов с постановката На изток от рая по Джон Стайнбек.


Как би се описал?
Аз съм актьор, мечтател и любопитен човек. Обичам да откривам и разгръщам цветовете в душите на хората и така да обогатявам светогледа си. За другите неща питайте приятелите и семейство ми.

Какво те привлече към актьорството?
Привлече ме свободата, възможността да пътувам във времето и да се превъплъщавам в нови животи. Благодарение на роли като Оберон, Драги ми господине, участието ми в Античния хор на Медея и други успях да обогатя идентичността си и да разкрия нови пластове от нея. Настръхвам само като се замисля какво ме очаква тепърва.

Кое е твоето призвание - театърът или киното?
За момента е театърът, тъй като магията му ме зарежда и вдъхновява. Живият контакт и връзката между актьор и зрител са уникално изживяване, което не може да бъде подправено и пресъздадено.

Имаш ли мечтана сцена или роля?
Не. Учителите ми са ме научили, че всяка роля, която ми поверят, трябва да е мечтана, защото в противен случай мога да пропусна нещо, което да ме развие. Мечтана сцена също не мога да определя, тъй като всяка една е храм.

Наскоро участва в продукция, която представи страната ни на фестивала в Кан. Какво беше изживяването, докато създавахте Жените наистина плачат?
Беше нещо уникално и със сигурност незабравимо. Снимахме в реална среда и само ние от екипа знаехме, че се снима филм. Беше интересно да наблюдавам каква е реакцията на страничните наблюдатели. Повярвайте ми, имаше доста крайни ситуации. След като гледах филма в завършен вид, мога само още веднъж да кажа, че съм изключително благодарен за оказаното ми доверие.

Какво би искал публиката да извлече от този филм?
Жените наистина плачат кара човек да открие колко сложен и пъстър е светът и как, разминавайки се в тълпата, не осъзнаваме, че всеки от нас преминава през своите предизвикателства и въпреки това не спира да живее. Точно поради тази причина не ми се иска да казвам нищо конкретно, защото ме е страх, че така хората няма да си позволят да усетят цялото преживяване. Няма как да посоча само едно нещо, което трябва да извлекат от сюжета, тъй като се засягат много и различни общочовешки теми. Според мен всеки трябва сам да изживее филма, за да прецени какво е видял и разбрал за собствения си житейски път и в какво се е припознал.

Какво предстои за теб и за изкуството ти?
Чака ме път, за който се вълнувам, защото тази година завърших университет и вече съм част от трупата на музикално-драматичния театър Константин Кисимов във Велико Търново. В професионален план ми предстои премиера на спектакъла На изток от рая по Джон Стайнбек с драматизация и режисура на Бойко Илиев. Премиерата е на 5 октомври във Велико Търново и на15 октомври в София, в Нов Театър НДК.

Другото предстоящо събитие, за което съм много развълнуван, е представление в театър Азарян в София на 7 и 8 октомври. Спектакълът Шахнаме: Сказание за Зал е адаптация на епичната поема на Фердоуси и е режисиран от Елена Панайотова. Тази история се поставя за пръв път на сцена в България и усещам, че ще е истинско приключение.

Има ли нещо друго, което би искал да споделиш?
Накратко – следете ме и ходете на театър. Следете програмите на МДТ Константин Кисимов , театър Азарян и университетски театър на НБУ. Ще се радвам да сте с мен по пътя към мечтите ми. Бъдете здрави и сбъдвайте и своите.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.