Той, Юлиян

25 май 2007 текст Елена Пенева, снимки Тодор Цветков за Ангел Коцев студио
В сериала Тя и той Юлиян Вергов хич не беше перфектният мъжки екземпляр. В новия спектакъл на Народния театър обаче очакваме да бъде – той влиза в ролята на идеалния мъж в постановката със същото име, по текст на Оскар Уайлд. Каква е истината за идеалите ще видите лично на сцената, а междувременно Юлиян ни разказа за представлението, порадва се скромно, че се е харесало и сподели ентусиазма си за бъдещето. То включва снимане и плажове...


Разкрий нещо повече за Идеалния мъж, за какво говори Оскар Уайлд този път?
За истинско приятелство, за това какъв ти искаш да бъдеш и как те възприемат другите хора. За възможността да кажеш истината, за желанието да се пребориш със себе си, въпреки че околните не ти дават възможност за това.

И изводът какъв е?
Че приятелите са едно от най-важните неща на света. И че е по-добре да бъдеш самият себе си, отколкото това, което другите виждат в теб. Няма нужда да обслужваш другите и техните виждания за живота.

При теб лично как е, зависим ли си от това, което другите казват и искат от теб?
Те много искат, но аз се стремя да бъда все по-малко зависим, да не се загубя – защото ако се загубиш, си отива и желанието да живееш и твориш по начина, който ти харесва.

Кажи сега какъв е идеалният мъж, нали това е ролята ти в представлението?
Ами всъщност само си мислим, че такъв съществува. И в спектакъла също се оказва, че се заблуждаваме, защото идеален мъж, както и идеална жена, въобще идеален човек няма. Всеки има своите проблеми и лоши страни.

Да, но нали все пак имаме нужда от идеал?
Нямаме нужда. Така или иначе всеки има различна дефиниция за идеал.

Каква е твоята?
Ех... Просто се стремиш да бъдеш добър човек. На хората като че ли им е по-лесно да кажат кое не е идеално, отколкото кое е. Една реплика в пиесата много ми допада – казвам на жена си: “Жените мислят, че правят от мъжете идеали, но всъщност правят от нас само фалшиви идоли.”

Какво тогава искат жените?
Питай Мел Гибсън.

А мъжете?
Не мога да дам обща оценка. Всеки иска нещо различно, всеки е индивидуален, дори в стремежа си да бъде незабележим има своите въжделения. Не искам дори да си спомням дните преди 10 ноември, когато всичко беше окомплектовано и всички трябваше да бъдем еднакви.

Ти за какво си мечтаеш?
Ами като миските, хаха – България да стане една хубава страна... Всъщност си мечтая да работя в чужбина.

Само да работиш?
Аз живея, като работя, не ги отделям много двете неща. Опитвам да не пренасям театъра вкъщи, но не винаги се получава. Единствено когато мине премиерата, се освобождавам за малко. Но после пък трябва да защитиш това, което си направил. Никога няма спокойствие. Мен винаги ме гложди мисълта, че нещо не съм направил добре на сцената, а в нашата професия няма връщане назад – каквото си направил, това остава.

С какво друго се занимаваш, филми снимаш ли?
Снимам, снимам. Сега ще започваме новия филм на Зорница София, страхотен проект – ще се снима на лента, екипът е много добър. Филмът ще бъде за сърфисти и ние отиваме да се учим на сърф в Турция. Играем с Део, Асен Блатечки, Теодора Иванова. С две думи, репетиции и тренировки ме очакват, това е.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.