Къде си ти, къде съм аз20 август 2008 Петя Златанова
В средата на август стартира Националното турне на Комиците под логото Лесно е да се засмееш. Христо Гърбов е един от великолепната шесторка с Любомир Нейков, Кръстьо Лафазанов, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев и Петьо Петков. Сега той ни дава отговори на някои любопитни за почитателите на телевизионното шоу въпроси.


Лесно ли е да се замее Христо Гърбов?
Лесно е... но всъщност става все по-трудно е, защото когато станеш професионалист-комик, някак ти е по-трудно се засмееш...

На какво се смеете най-често?
Смея се на вицове, на текстовете, които ни пишат нашите сценаристи... Те са събирачите на вицове, а ние – актьорите, сме добрите разказвачи.

Комерсът не ви ли изхабява?
Искате да кажете, че предаването Комиците е комерисално? Не, не е така. Бидейки в тв-формат, неминуемо има комерсиални моменти в него. Но, именно ние с Любо Нейков, Кръстьо Лафазанов и Руслан Мъйнов се опитваме да влеем повече изкуство в Комиците. Да правиш смях наистина е много трудно днес. Нашето предаване бие конкуренцията по зрителски интерес.

Вашият персонаж в Комиците е Пегъзи Музовски. Доколко той е актьорска импровизация и доколко – режисьорско решение?
Сливат се нещата... Този персонаж е взет от много мои театрални образи и от наблюдения на реално съществуващи образи... Текстът "Къде си ти, къде съм аз..." също е автентичен.

Той стана крилата фраза сред хората!
Да, защото това е изцяло нашата, българска народопсихология: всички да разбираме от всичко, всички сме гениални помежду си, сами се оправяме някакси... Та, тази фраза много точно нацелва отношението на българина към живота.

Какво ново от Комиците да очаква публиката?
Имаме нов спектакъл, с участието на Група Те, Устата и Тони Димитрова. Програмата ни е най-доброто, избрано от Комиците. Всичко това е много добре написано като спектакъл. Хората да заповядат и да ни гледат!

Сега правите десетдневно турне в големите градове на България. С какво ви зарежда животът по време на турне?
Всички ние сме с голямо чувство за хумор и става страшно около нас, всеки непрестанно се будалка с другия, пързаля го... Ако всички се съберем в едно студио става ужасно. Чудиш се на кого да се смееш...Наистина е голям купон и се надяваме, че успяваме да предадем това наше състояние на духа и към публиката. Искам да поканя всички да дойдат да ни гледат. Тази година спектакълът е много по-блестящ от миналогодишния!

Често се говори за възобновяването на Улицата на Теди Москов. Липсва ли ви работата по това предаване?
Улицата ми липсва, но този въпрос трябва да го зададете не на мен, а на режисьора Теди Москов. На мен може да ми липсва, но това не променя нещата...

Какво е да бъдеш режисиран от съпругата си?
Много е отговорно, да бъда режисиран от съпругата ми Иглика Трифонова. Тя прави филми, които са изключително философски и дълбоки. Някак е много по- сложно да работиш с човека, с когото имаш интимни отношения. А и амбицията да го направиш възможно най-добре, е по-голяма. Иглика, за разлика от мен, е изцяло вкарана и отдадена на сериозното изкуство. Българското кино напоследък има много големи успехи, но кой знае защо не се говори много за това в медиите...


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.