Фестивал НЕДРАма

Фестивал НЕДРАма


25 - 30 ноември 2018
Не за пръв път театър Реплика кани режисьори от Русия за фестивала си, но гостът сега е наистина голям – Николай Коляда е автор на 130 пиеси с куп награди и собствен театър в Екатеринбург, но често се шегува, че "повечето ми неща ще бъдат поставени, след като умра".


И наистина – около 40 негови представления все още не са стигали до сцена, докато останалите са имали премиери и в САЩ, Швеция, Германия или Австралия. Защо го казваме? Три от тях гостуват в София от 25 до 30 ноември, а сега ги подчертаваме заедно с другите ключови моменти в програмата.

Първата за сезона премиера на Явор Гърдев не е точно театър, а 45-50-минутна акция, която стъпва върху едноименния драматургичен опус на А. Введенски – кратък проабсурдистки текст от 30-те, който влиза в галерията в съвременен контекст.

За кравите
Голяма телевизия подготвя репортаж за гладуващи елитни крави, който не е удобен за някои чиновници в аграрната йерархия. Дали обаче те ще успеят да сплашат продуцентите и да спрат излъчването му? Руският режисьор Семьон Александровки отговаря с трупата на театър Реплика.

Большая советская энциклопедия
Трима души се оказват в опустелия апартамент на баба си. Кой от тях ще наследи всичко, оставено от нея? Това е въпросът в пиесата на Коляда, в която изпълнението е почти безмълвно и всичко се крепи на способностите на актьорите.

Научи ме да обичам и Мечтата на Наташа
Още две пиеси от театъра на Коляда пристигат на наша сцена. Първа от 19:00 е Научи ме да обичам, която се крепи на два монолога: на 17-годишно момче и неговата 37-годишна учителка, влюбени един в друг. От 21:00 започва Мечтата на Наташа (поставяна преди и от Ованес Торосян), в която виждаме как младостта се справя с трудностите в живота.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.