Нощ на театрите

Нощ на театрите


17 ноември 2018
"Градовете се превръщат в сцени и за няколко часа животът придобива други измерения", казват хората зад Нощта за шестия ѝ рожден ден. София празнува още от сутринта на 17 ноември с близо 100 събития на малка, голяма и зад сцена – дългият списък е на theatresnight.org, а тук извеждаме от него пряк път до няколко силни акцента.


Как ви звучи пиеса, интересна и за онези на 5, и на 35, и на 65? Ако чудесно, ето едно добро начало – от 17:00 на 17 ноември импро трупата Тук и сега ни събира в Музейко за интерактивно представление, което разиграва сценарии на хората от публиката, за да заздрави връзката между поколенията. От 17:30 пък Ованес Торосян излиза в Carrusel за премиерата на авторския си моноспектакъл Малкият Пучи – "смешна история за тъпотата на материализма", която стига само до порасналите. Зад ъгъла на Гурко е и бар Петък, където от 19:00 гледаме Театър на бар стола с пиесата Свободна позиция на Оля Стоянова, която сочи как "работата ни се превръща в част от нашата индивидуалност".

И в театрите се случва много. Пропусналите я на ACT фестивал например могат да видят Опиянение и гняв. Изледвания върху авторитарния характер на Стефан Щерев, която влиза в Азарян в 20:00. Във Влайкова по същото време върви премиерата на мюзикъл от ХаХаХа импро, а от 21:00 в Зад канала гледаме Поп фолк хроники. Бели птици и куршуми – най-новото представление на Неда Соколовска, което събира истории от златните години на жанра.

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.