Панаир на младите

Панаир на младите


1 - 5 октомври 2018
Пет представления, режисирани по кройка за скритите пространства в Младежкия театър, ни канят в публиката през задния вход от 1 до 5 октомври. Всяко иска от нас по 6лв на касата и се играе по три пъти – от 18:00, 19:30 и 21:00.


Как тялото, образът и пространството се провокират взаимно, за да създадат картината на едно преживяване? Това пита пърформансът на Бояна Бъчварова, Лорина Камбурова и Мариана Георгиева, които изследват тази тънка връзка пред зрителя тук и сега.

Звуково-визуалната импровизация в пърформанса на Николина Недялкова и Любомир Минчев – Zero One вкарва публиката-екипаж в дълбоководна "капсула", където тя трябва да разреши загадката, до която я потопява сюжетът.

Пиесата на Теодора Георгиева завърта смисъла си около метафора: на зелена поляна, пълна с щастливи човечета, едно от тях намира кутия, затваря се и не пуска никого вътре. Какво обаче ще се случи, когато завали и поляната се превърне в река?

Какво би станало с човека, ако следва всеки свой зов да е "истински жив"? С този въпрос наум пиесата на Теодора Георгиева, режисирана от Любомир Колаксъзов, показва как спасението за същността ни може би е да навлезем в себе си и да приемем онова, което ще открием.

Стефан Прохоров стъпва върху Прикованият Прометей на Есхил, за да повдигне отново темата за страданието като действие, занимание и мисия. Сега обаче от нов ъгъл: за мотивите да престъпиш закона, ежедневието на болката и гордостта от мъката.

Пълната програма е на facebook.com/mladitepanair


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.