София моно 2013

София моно 2013


16 - 20 юли 2013
Всяко театрално представление е като призрак – живее, развлича, разчувства, а сетне изчезва. Душите на много спектакли витаят из простора на парка на Военната академия, няколко обаче можете да зърнете от плът и кръв на тазгодишния фестивал София моно (16-20 юли). Камен Донев, Мая Новоселска, Димитър Живков и Ивана Папазова ще озаряват сцената насред парка, а Вечерницата (началният час на моноспектаклите е 21:00) ще грее ярко на небето над вас.


Гласовете ви чувам
София моно стартира с драматичния моноспектакъл на Ивана Папазова Глас (16 юли, 21:00, 8/10лв). В летния полуздрач ще видите как една велика оперна прима се ражда от сянката на друга и ще заумувате върху силата на парите и връзката им с изкуството. На следния ден ще разпуснете със смях през сълзи и многоликата игра на получилия Аскеер за изгряваща звезда Димитър Живков. В Живак (17 юли, 21:00, 8/10лв) той пресъздава куп житейски истории, съпътствани неотлъчно от колоритния врачански диалект. Няма да са ви нужни субтитри обаче, защото гарантирано ще разберете всичко – ако не с ушите, то със сърцата си. Третата вечер на София моно е за третия войн, който ще превземе сцената в парка на Военната академия - Мая Новоселска. В Едно малко радио (18 юли, 21:00, 8/10лв) обаче тя не е съвсем "сам юнак на коня", защото зад гърба й плътно стои скъпият й другар в живота и партньор в театъра – Теди Москов.

Възгледите ви споделям
Последните два дни от театралния фестивал на моноспектаклите е отреден за Камен Донев и неговите Възгледи... Буркан с белени домати бели картофи, девствена младоженка се чуди защо е бременна, медуза играе шах с вендуза, а Камен Донев прави задълбочен анализ на всичкия този абсурд във Възгледите на един учител за всеобщата просвета (20 юли, 21:00, 30/40лв). Ден по-рано царят на театъра пее, танцува и разсмива до сълзи с първия спектакъл от поредицата за Възгледите - тези за народното творчество (19 юли, 21:00, 30/40лв). Две вечери в компанията на Камендоневите абсурди, сигурни сме, ще ви дойдат съвсем добре. Вероятно сетне дълго ще повтаряте фрагменти от чутото. Както ние в Програмата често повтаряме тези реплики от първообраза на учителя - "с бой съм се родил, с бой ще си умра" и "за шамари ли е – не се стискам".

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098