• Актрисата


  от Питър Куилтър · Превод: Татяна Иванова · Постановка: Николай Ламбрев - Михайловски · Сценография Чайка Петрушева ...

  Този текст стана популярен в България като последното сценично участие на непрежалимия Стефан Данаилов. На сцената на ДТ Адриана Будевска пиесата се поставя от режисьора Николай Ламбрев във връзка с юбилея на популярната бургаска актриса Аглика Бояджиева.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • .
 • Всички страхотни неща


  от Дънкан Макмилан и Джони Донахоу · Превод: Радослав Петкашев · Режисьор: Владимир Пенев · Моноспектакъл на Бойко Кръстанов

  Всички страхотни неща е пиеса за дългия път, който сме готови да извървим заради хората, които обичаме.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Градска легенда


  Автор: Алексей Тимченко · Превод: Галина Върбанова · Постановка: Богдан Петканин · С: Асен Лозанов, Невена ...

  В последните години на родните ни театрални ширини все по-голяма популярност набира симпатичния американски жанр stand-up comedy. За сметка на поизчезващия руски „театър эстрады", на почти изчезналия английски мюзикхол, и на непридобилото почти никога популярност у нас френско кабаре.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Гушни ме


  по мотиви от приказката на Симона Чиаруоло · Режисьор: Веселин Бойдев · Сценограф: Ханна Шварц · Композитор: Петя Недева · ...

  Това е историята на едно малко кактусче. То е добро, умно, любопитно и с бодли. Затова се казва Бодливко. Но, когато имаш бодли, имаш и проблеми. Елате, за да видите през какви приключения преминава Бодливко, за да постигне своята мечта.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Женитба по обяви


  от Миро Гавран · Режисьор: Валентин Танев · С: Албена Колева, Тончо Токмакчиев, Валентин Танев

  Невероятна ситуационна комедия, чрез която се разкрива съдбата на трима самотни хора, решили чрез обяви да намерят своята половинка в живота.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Животът е вкусен


  от Дейвид Линдзи-Абер · Превод: Матей Тодоров · Постановка: Борислав Чакринов · С: Антоанета Кръстникова, Димитрина ...

  Скачането с парашут е прекрасно, казва авторът на тази мъдра пиеса, защото е като живота: ... върнат те в нищото и започваш с бясна скорост да падаш право надолу, там, където те чака смъртта, но идва един момент, в който трябва да дръпнеш въженцето, да забавиш падането и да се огледаш наоколо, докато все още можеш.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Затегнете коланите


  Режисьор видео: Иван Москов · Автори: Здрава Каменова, Светльо Томов · Художник мултимедия: Никола Налбантов · Композитор: ...

  Една жена, самолет, аварийна ситуация и едно голямо акò.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Извънредно положение


  Автори: Богдана Трифонова, Здрава Каменова, Светослав Томов

  Извънредно положение е стендъп комедия, родена от личните преживявания на авторите Богдана Трифонова, Здрава Каменова и Светослав Томов.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Кучки


  от Рафи Шарт · Превод от френски: Красимир Кавалджиев · Режисьор: Асен Блатечки · Музика: Христо Намлиев · Сценография: ...

  От създателите на Жена ми се казва Борис и Баща ми се казва Мария. Авторът на известната пиеса Жена ми се казва Борис, Рафи Шарт, ни пренася в света на кугарите – зрели жени, които предпочитат да имат интимни отношения със значително по-млади от тях мъже.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Лоши момчета


  от Рей Куни и Майкъл Куни · Постановка: Богдан Петканин · Костюми: Мартина Варийска · С: Тихомир Благоев, Асен Лозанов, ...

  Къща, затрупана с контрабандни цигари, съмнителни пакети, труп и двама бежанци, полицай... Всичко това в ръцете на три лоши момчета.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Магьосникът от Оз


  от Лиман Франк Баум · Режисьор: Слави Маленов · Сценограф: Силва Бъчварова · Музика: Петър Цанков · Текст на песните: Матей ...

  Един фантастичен спектакъл за всички възрасти, изпълнен с много музика, вълшебство, лиричност и атрактивност, който разказва вълнуващата история на малката Дороти в страната на Оз, с помощта на двадесет марионетки.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Място, наречено другаде


  Режисьор: Димитър Коцев – Шошо · Сценография и костюми: Елис Вели · Музика: Милен Кукошаров · С: Боряна Братоева и Петър ...

  Действието ни отвежда в сградата, където живее Денис - бивш известен телевизионен водещ с бляскаво минало и тъжно настояще. След драматична любовна раздяла с жената, която той нарича "любовта на живота ми", Денис се оттегля от телевизията и светлините на прожекторите и се отдава на пиене и самосъжаление.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Не сме от тях


  по разкази от Чудомир · Драматизация и постановка: Невена Митева · Сценография и костюми: Лидия Къркеланова · Музика: Петър ...

  Емблематичните образи на Попа, Кака Сийка, Лъжлив Съби, Нено Сенегалеца, Даскала, Юнак Павли и Тотка Вдовичката оживяват в един пъстър и забавен калейдоскоп, започнал с едно погребение и свършил с една сватба - крайните преживявания в един ден, в едно село, в една България.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • НЕобичайното шоу на Димитър Иванов - Капитана


  спендъп комеди с вентрологично шоу

  Едно истински различно и запомнящо се шоу, в което ще се смеем с някои от най-добрите и други изцяло нови шеги на Капитана и най-известната кукла в страната, българинът от едно време - Бай Тъньо.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Нероден Петко


  Драматизация и режисура: Ирослав Петков · Сценография: Мария Ибришимова · С: Александра Енева, Ивайло Енев

  Спектакъл по едноименната народна приказка.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Перфектната сватба


  от Робин Хоудън · Режисьор: Владлен Александров · С: Елен Колева, София Бобчева, Христо Терзиев, Анна Петрова

  Перфектната сватба е блестяща комедия на ситуациите, която проследява историите на двама приятели, попаднали в невероятни недоразумения, на две красиви момичета, които си сменят ролите в името на любовта, на една ексцентрична булка, която си търси мястото в този така объркан живот и на една екстравагантна майка, която все не може да омъжи своята своенравна дъщеря.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Ревност


  от Сам Бобрик · Превод: Татяна Иванова · Режисьор: Борислав Чакринов · С: Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Пепа ...

  Ревност е последната пиеса на американския писател и сценарист Сам Бобрик, автор на изключително успешния спектакъл на ДТ Адриана Будевска - Умопомрачение.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Сватба със закъснител


  от Робин Хаудън · Режисьор: Николай Гундеров · Превод: Тони Минасян · С: Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян, Илияна ...

  Броени минути до сватбата! Под брачното легло на Бил цъка истинска бомба със запалителна смес от заплетени ситуации, изненадващи обрати, неочаквани събития и експлозивен хумор.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Службогонци


  Режисьор: Николай Урумов · Сценография и костюми: Кирил Наумов · Композитор: Иван Стоянов · Плакат: Драгомир Димчев · С: ...

  Иван-Вазовата комедия Службогонци е актуална и днес и насочва вниманието към все още съществуващи проблеми в управлението на България.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Съвсем проста история


  от Мария Ладо · Постановка: Борислав Чакринов · С: Асен Лозанов, Димитрина Тенева, Зорница Константинова, Иван ...

  Музикална драма, мелодрама, моралите? Трудно е да се определи съвсем точно жанра на пиесата на украинската авторка Мария Ладо - Съвсем проста история. Но от доста години тя се играе на много европейски и световни театрални сцени и неизменно получава горещото одобрение на публиката и дълъг сценичен живот.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Съвършената - Преподобна Стойна


  Режисьор: Христо Стойчев · Моноспектакъл на Десисислава Михайлова

  Спектакълът е създаден по едноименния роман на българската писателка Неда Антонова.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Талант


  от Захари Карабашлиев · Режисьор: Василена Радева · Сценография и костюми: Симеон Стоилов · Сценография кукли: Рада ...

  В нощта на най-самотния си рожден ден един провален куклен актьор е изненадващо посетен от брат си, който отдавна е напуснал родината, за да избяга от правосъдието.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Третата дума


  от Александро Касона · Превод: Стефан Танев · Постановка: Борислав Чакринов · С: Валери Еличов, Златко Ангелов, ...

  Александро Касона е един от изявените испански драматурзи от началото на миналия век. Третата дума е най-представителната му пиеса, съчетала в себе си философията на Калдерон и страстта на Лорка.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Трите прасенца


  Режисьор: Валентин Владимиров · Сценография и кукли: Юлия Лачева · Музика: Станимир Иванов · С: Гергана Христова, Женя ...

  Трите прасенца вече са големи и трябва да си построят нова къщичка. След редица премеждия, те научават най-важния урок - ако си помагат, ако са задружни в игри и в беди, дори Вълкът не е толкова страшен.


  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Тютюн


  по романа на Димитър Димов · Драматургичен вариант: Юрий Дачев · Режисьор: Бина Харалампиева · Сценография и костюми: Свила ...

  Любопитно е, но големият роман на Димитър Димов досега не е бил поставян на сцена. Със сериозната задача се залавя режисьорът Бина Харалампиева, която през октомври откри сезона с него във Варненския драматичен театър, а сега гостува отново и на софийска сцена.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Училище за бащи


  от Жан Ануи · Превод: Диана Герон · Постановка: Румен Велев · Сценография: Мартина Варийска · Костюми: Мартина ...

  Жан Ануи е един от най-големите и най-многоликите драматурзи на 20 в. Работи в почти всички възможни жанрове - от съвременна интерпретация на класически и антични сюжети, исторически пиеси до криминалета и поетични текстове. Училище за бащи е реплика на класицизма, на Молиер и неговото Училище за жени.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Уют


  Автор и режисьор: Камен Донев · Сценография и костюми: Николай Николов · Хореограф: Ивайло Иванов · С: Камен Донев, Ивана ...

  Уют е театрална версия на филма на Камен Донев със същото заглавие, който се завъртя по екраните преди три години. Базирана на три едноактни пиеси на автора, историята е тип нормална, но с фойерверки.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Чук и Пук


  от Турбьорн Егнер · Режисьор: Христина Арсенова · Сценография: Евгения Лачева · Музика: Георги Минков · С: Неделина ...

  Образователен спектакъл на тема “хигиена на зъбките”.
  Чук и Пук са двамата лоши злосторници, за които чупенето, къртенето и развалянето на здравите зъбки е забавление. Една приказка, в която ще научим как да бъдат прогонени завинаги тези нежелани гости в детските устички.

  Държавен куклен театър [Бургас]