• Актрисата


  от Питър Куилтър · Превод: Татяна Иванова · Постановка: Николай Ламбрев - Михайловски · Сценография Чайка Петрушева ...

  Този текст стана популярен в България като последното сценично участие на непрежалимия Стефан Данаилов. На сцената на ДТ Адриана Будевска пиесата се поставя от режисьора Николай Ламбрев във връзка с юбилея на популярната бургаска актриса Аглика Бояджиева.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • .
 • Без асансьор


  от Себастиен Тиери · Превод: Пламен Дончев · Сценична версия, режисура, музикална картина: Ивайло Христов · Сценография и ...

  Пиесата на съвременния френски драматург Себастиен Тиери от 2005 е написана в духа на абсурдизма и среща на сцената двама обикновени мъже, които се опитват да влязат в банален диалог.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Бум-Бум. Еволюция на престъпното мислене


  от Ваня Николова · Режисьор: Лиза Шопова · Моноспектакъл на Михаил Билалов · Музика: Ангел Заберски Бенд: Ангел Заберски – ...

  Времената се менят, а с тях – мафиотите. Около тази идея се завърта днес спектакълът на Ваня Николова (сценарист на Под прикритие), режисиран от Лиза Шопова, в който на сцена излиза само един човек – Михаил Билалов.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Вкусът на живота


  Моноспектакъл на Наталия Цекова · От: Здрава Каменова и Светльо Томов · Музика: Павел Терзийски · Сценография и костюм: ...

  Историята проследява преживяванията и емоциите на един главен готвач в реномиран ресторант в България, който уж е от Куба, но всъщност е… местен и трябва да скрие произхода си на всяка цена.

  Target [Бургас]  
 • Градска легенда


  Автор: Алексей Тимченко · Превод: Галина Върбанова · Постановка: Богдан Петканин · С: Асен Лозанов, Невена ...

  В последните години на родните ни театрални ширини все по-голяма популярност набира симпатичния американски жанр stand-up comedy. За сметка на поизчезващия руски „театър эстрады", на почти изчезналия английски мюзикхол, и на непридобилото почти никога популярност у нас френско кабаре.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Животът е вкусен


  от Дейвид Линдзи-Абер · Превод: Матей Тодоров · Постановка: Борислав Чакринов · С: Антоанета Кръстникова, Димитрина ...

  Скачането с парашут е прекрасно, казва авторът на тази мъдра пиеса, защото е като живота: ... върнат те в нищото и започваш с бясна скорост да падаш право надолу, там, където те чака смъртта, но идва един момент, в който трябва да дръпнеш въженцето, да забавиш падането и да се огледаш наоколо, докато все още можеш.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Извънредно неудобно


  по идея на Здрава Каменова и Светльо Томов в съавторство с Богдана Трифонова · Художник по костюмите: Стефания Колева · ...

  След Извънредно положение и Извънредно любовно най-после идва третата част на любимото ни женско трио Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова - Извънредно неудобно.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Лазарица


  от Йордан Радичков · Постановка: Симеон Димитров · Костюми: Грета Кръстева · Със: Стоян Памуков

  Преди тридесет години Стоян Памуков играе в спектакъла Лазарица, поставен от Симеон Димитров. Един спектакъл, посветен изцяло на Homo Ludens, на играещия човек.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Милионерът


  от Йордан Йовков · Режисьор: Богдан Петканин · Сценография: Мария Диманова · С: Албена Михова, Тончо Токмакчиев, Радинела ...

  Пиесата Милионерът от Йордан Йовков е една от най-ярките класически комедии, а нейното съвременно звучене и днес разкрива и оголва много теми от нашия бит, стремеж за вечна власт и богатство.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Мисия Спящата красавица


  от Яна Борисова · Режисьор: Кирякос Аргирополус · Сценограф: Емелияна Тотева · Композитор: Мишо Шишков · Мултимедийна ...

  Това една доста оплетена история, в която група изследователи на приказки решават да открият истината за приказката за спящата красавица, която всъщност не е завършена. Те търсят отговорите на въпроси като: това истина ли е или не, защо приказката е забравена, идва ли принц, целува ли принцесата, тя събужда ли се? Това е театрален разказ за познатата приказка от гледна точка на нашето съвремие.

  Държавен куклен театър [Бургас]  
 • Не е за телефон


  от Лиза Шопова и Елин Рахнев · Режисьор: Лиза Шопова · Музика: Светлин Къслев · Сценография: Анелия Райкова · ...

  Той може да изпълни всяка една фантазия, която имате. Нищо, че животът му е на лизинг. Нищо, че е на кръстопът. Нищо, че любовта може да му изневери.

  Дом НХК - културен дом на Нефтохимика  
 • Ревност


  от Сам Бобрик · С: Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Пепа Николова, Стефан Иванов

  Ревност е последната пиеса на американския писател и сценарист Сам Бобрик, автор на изключително успешния спектакъл на ДТ Адриана Будевска - Умопомрачение.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]  
 • Третата дума


  от Александро Касона · Превод: Стефан Танев · Постановка: Борислав Чакринов · С: Валери Еличов, Златко Ангелов, ...

  Александро Касона е един от изявените испански драматурзи от началото на миналия век. Третата дума е най-представителната му пиеса, съчетала в себе си философията на Калдерон и страстта на Лорка.

  Драматичен театър Адриана Будевска [Бургас]