Бел Ами

Бел Ами


Оригинално заглавие: Bel Ami

театрална постановка
Текст: Юрий Дачев по произведението на Ги дьо Мопасан
Постановка: Бина Харалампиева
Сценография и костюми: Петя Стойкова
Музика: Асен Аврамов
С: Калин Врачански, Петър Калчев, Луиза Григорова-Макариев, Герасим Георгиев- Геро, Василена Атанасова, Каталин Старейшинска, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Васил Банов, Владимир Димитров
Снимки: Павел Червенков
Познатата история на Ги дьо Мопасан за провинциалния младеж, който от бедняк стига до най-високи постове в бизнеса и политиката, използвайки жените, звучи сега по различен начин в Зад канала.


Крайно отрицателен герой в книгата, тук Жорж Дьороа е усложнен образ, у когото в началото се долавят дори романтични черти, но в развоя на спектакъла, под натиска на обществените игри, все пак се отдава на меркантилността. Режисьорът Бина Харалампиева е обърнала романа с хастара навън, показвайки Жорж не само като безпардонен палач, но и като жертва. И в някакъв смисъл нейният Бел Ами е показателен не само за низостта на един произволен човек, но и като дисекция на обществото, в което всичко е принизено до нечестни схеми. Да уловим фините нюанси във всички образи на сцената помага добрата игра – от Калин Врачански като красивия мъж, който стъпва върху всяка жена по пътя си, за да стигне следващото ниво, до "стъпалата" Луиза Григорова, Василена Атанасова, Христина Караиванова, Алиса Атанасова и Таня Пашанкова. Бел Ами е известен роман и това автоматично ни кара да правим сравнения с постановката – за щастие везните се наклоняват в полза на театъра.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 16.06.2016 09:14 sabah

Re: Бел Ами

Здравейте, продавам два билета за постановката на 17.06.2019 - 19:00. Местата са: Ред: 3, Място: 27, Цена: 18.00 лв.
Ред: 3, Място: 28, Цена: 18.00 лв.

Ако има заинтересовани, моля пишете :)