Великият момент на господин Кьоних

Великият момент на господин Кьоних
театрална постановка
От Ян Нойман
Режисьор: Василена Радева
Сценография: Елена Шопова
Музика: Мартин Каров
С: Йорданка Стефанова, Деница Даринова, Пенко Господинов, Росен Белов и Петър Мелтев
Пиесата – петминутно пътуване в мислите на един обикновен човек през един обикновен ден от неговия обикновен живот. Защо тогава това пътешествие е толкова вълнуващо?


Може би заради "великия момент", който все си мислим, че пропускаме, а всъщност ни се случва ежедневно. Може би защото в миг, близък до смъртта, се взривяваме и разтърсени се събуждаме в себе си, в своята нова Вселена. Може би защото всеки човек има поне един господин Кьоних в живота си и множество неказани, неслучени неща.

Моментът – когато времето се разтяга, а целият живот може да бъде събран в една точка, точката на експлозия. Дали в такъв момент умирам или пък отново се раждам?
Слава Богу, това представление не е въпрос на живот и смърт за никого (освен за една фиктивна личност – главния герой), но в него става въпрос за живота и смъртта, за съдбата на нашата Вселена, за икономика, история... Или иначе казано – за нашия свят, свят с името Човек, или ... "те са нищо по-особено от подслушване, тайно наблюдение и съ-чувстване на това, което светът е".

Интервюто ни с Василена Радева за Великият момент на господин Кьоних е тук.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.