No Movement No Sound

No Movement No Sound
пърформанс
No movement No sound
Режисьор: Ида Даниел
Автори: Мариета Петрова, Александър Митрев, Тодор Стоянов, Ида Даниел
Танцьори: Мариета Петрова, Александър Митрев
No Movement No Sound е пърформанс, който проследява тънката граница между възможността да се движиш и липсата на такава възможност. Да дишаш и да не дишаш, да живееш в тишина и да създаваш звук, да изчезваш в тъмното и да генерираш светлина. Или с други думи - разграничителната линия между крайностите, между това да бъдеш пасивен и да се примириш със средата, сливайки се с нея, и да бъдеш активен, да променяш, да бъдеш автор.
Изпълнителите се движат между две полета - цифрово и аналогово, които подобно на фабулата представляват две крайности. Първото поле е обособена зона, в която царуват електронните датчици, които управляват система от LED лампи.
Елементът на интерактивност също е различен в двете пространства. От една страна, в цифровото поле той се поражда благодарение на специално създадена програма, която свързва движението на танцьорите и координатите им със силата и начина, по който реагира LED осветлението. А от друга, в аналоговото - чрез непосредствена близост и взаимодействие с публиката в определени моменти от пърформанса.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.