Ритъм енд блус 1

Ритъм енд блус 1
театрална постановка
Музикално-танцов спектакъл на Румен Цонев
С: Христо Мутафчиев, Филип Аврамов, Стоян Младенов, Петър Калчев, Стела Стоянова, Албена Михова, Йорданка Илова, Симеон Бончев, Явор Каров, Жени Александрова, Венцислава Стоилова
За съжаление напоследък не ни радват с толкова премиери на музикални спектакли, колкото ни се иска. Затова е обяснимо да потропваме нетърпеливо и радостно, когато нещо ново и необичайно се появи на хоризонта. В случая сме се развълнували заради новия спектакъл Ритъм енд блус в Малък градски театър Зад канала. Шоуто наистина е нещо уникално за българската сцена и за да добиете представа за какво става въпрос, мисля да подчертая какво спектакълът не е. Не е мюзикъл, защото няма сюжет. Отделните части не са обединени от история, а от тема, която пази композицията от разпадане и нелогичност. Идеята е да се обединят по оригинален начин максимален брой съвсем различни стилове музика, които се смесват до такава степен, че вече звучат сходно. Представлението не е и комедия дел арте. Въпреки че импровизации има много, основната част от шоуто са обмислени етюди, които по-скоро са изпети, отколкото изиграни от хората на сцената посредством движение. Шоуто не е съставено от елементарни скечове – макар че хуморът е наистина много и разнообразен, има закачки, които ще могат да разберат единствено запознатите с оперното изкуство (трябва поне да са гледали Травиата), хората, които се интересуват сериозно от музика и знаят поне емблематичните имена във всеки стил.
И най-важното, представлението не е долнопробна халтурка – защото каквото и да се случва в него, винаги ще го спасят оригиналните аранжименти и преходи между песните, невероятните преработки, смесващи фолклор и аренби, и страхотните изпълнения на самите актьори и певци. Затова последното, което Ритъм енд блус не е, е представление, което да пропуснем.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.