Лято и дим

Лято и дим
театрална постановка
oт Тенеси Уилямс
Превод: Владимир Свинтила
Режисьор: Анастасия Събева
Сценография и костюми: Ивайло Николов
Музика: Милен Кукошаров
Хореограф: Александър Манджуков
С: Богдан Бухалов, Каталин Старейшинска, Пенко Господинов, Василена Атанасова, Малин Кръстев, Весела Бабинова, Иван Петрушинов, Христо Пъдев, Георги Кацарски, Велина Георгиева
В сравнение с Котка върху горещ ламаринен покрив или Трамвай Желание, Лято и дим е от по-малко популярните пиеси на американския драматург Тенеси Уилямс, която обаче става хит на Оф-Бродуей през 50-те години на XX век.


Действието й се завърта около живота в Мисисипи в началото на столетието и се фокусира върху Алма Уайнмилър – неомъжена дъщеря на проповедник с изтънчени маниери и непоклатим морал и почти осъществената й афера с Джон Бюканън-младши – необуздан млад лекар, израснал в съседство. С развитието на пиесата обаче двамата постепенно разменят местата си и от момиче, което казва „не“, Алма сама моли за любовта на Бюканън, който пък се оказва сгоден за скромна девойка и готов да води спокоен и порядъчен живот. Днес тази история и нейната развръзка попадат в ръцете на Анастасия Събева (Кралят елен, Зарови ме в небето, Радован III), която я качва на сцена, за да покаже дали тези двама герои в крайна сметка ще се срещнат, или необратимо са се разминали.

програма

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.