Земетресение от страх

Земетресение от страх
театрална постановка
Режисьор: Гергана Костова
Сценограф: Цвета Мишкова
Вокално изпълнение: Десислава Василева
Соло китара: Йоан Стаматов
Музикално оформление и обработка на звука: Група Евентуално
С: Богдан Богданов, Вилиана Янева, Диана Маринова, Евгени Иванов, Красимира Димитрова, Лиа Катерова, Мария Тодорова-Миа, Мария Тошкова, Миглена Танчева – Настева, Пламена Стойнова, Цвета Мишкова, Цветомира Спасова
Случвало ли ви се е да ви обхване внезапно чувство на тревога или ужас, на видимо безпричинен, но дълбок и неудържим страх, че умирате? Сърцето не бие, а блъска в гърдите.


Чувате го все едно някой рита с ботуш по вратата. Такава интензивна, почти инвалидизираща вълна, обхванала човек без "предупреждение", е съпроводена с чувство за безпомощност и загуба на контрол над собственото тяло, както и с напълно осезаем за него дискомфорт – недостиг на въздух, сърцебиене, главозамайване, треперене, гадене, изтръпване на крайници. Да, това е паник атака! Какво ни води до това? Какво сме способни да направим под въздействието на паническото разстройство? Гергана Костова, режисьор и ръководител на школата за възрастни в Студио Театрална Шапка използва вижданията на Деян Дуковски за гнева на балканците, изразен чрез самоирония, агресия, чувство за вина и страх, за да покаже ситуации, в които човек би могъл да изпадне, ако не се пребори със себе си.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.