Опит за летене

Опит за летене
театрална постановка
от Йордан Радичков
Режисьор: Стоян Радев
Сценография: Венелин Шурелов
Костюми: Елица Георгиева
Музика: Теодосий Спасов
С: Георги Мамалев, Мария Каварджикова, Николай Урумов, Валентин Танев, Марин Янев, Дарин Ангелов, Валери Йорданов, Деян Ангелов, Зафир Раджаб, Христо Петков, Йосиф Шамли, Павлин Петрунов
Фотографи: Стефан Ненков Щерев, Божидар Марков
Един баражен балон се откъсва от фронта на Втората световна война и започва скитането си, стигнало чак до Аврамовите махали на Балкана. Веднъж видели го, местните се разделят на три групи преследвачи, а една от идеите им е да използват коприната, от която е направен, за дрехи.


Целта им обаче се оказва по-висока, а зад комичните и често наивни реплики на героите личи човешкият дух, който в крайна сметка винаги опитва да лети. "Някои казват, че този опит е по-вълнуващ от самия полет, от самия спектакъл", споделя режисьорът Стоян Радев, който поставя пиесата на Радичков в Народния театър за пръв път след 40 години и с музика от Теодосий Спасов, композирана специално за тази гонитба. Наскоро ни разказаха как през 1979 същата дълго е държала публиката на крака, така че и сега сме пред сцената за новото ѝ издигане.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.