Юбилей

Юбилей
театрална постановка
От А. Чехов
Режисьор: Мариус Куркински
Музика: Емилиян Гацов-Елби
Художник: Милен Боричев
С: Мариус Куркински
Шекспир по Чехов – може би това е най-смелото, но и най-точно описание на новия моноспектакъл на Мариус Куркински, в който застаряващ актьор си припомня монолозите от Шекспир, за да обясни живота си.


"Представлението отдавна е свършило..." са първите думи от Юбилей. Така започва и Лебедовата песен на Чеховия герой – актьор на 68, който е проспал представлението си и е останал заключен в театъра със спомените, раните и белезите от тях. Предстои му да преживее отново 45-те години на сцена, в които се среща с изкуството и тази среща е опасна – защото може да се окаже, че, също като човешкия живот, изкуството е просто сън. Между гримьорните и декора, актьорът осъзнава собствената си саможертва в името на единственото, което обича – театъра. Чехов и Куркински ни изправят пред изпитанието на свободната воля и бремето сам да избереш на какво да отдадеш живота си. Какъв е смисълът и какво ти остава след това отдаване? Кое е било игра и кое – истина? Трябва ли да се смирим и да приемем, че най-хубавото вече е отминало? Смело, дълбоко и искрено изпълнение на Мариус за равносметката, от която всички се плашим заради неизбежността и непоправимостта на отминалото време.


 

Горе Коментари (1)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.
#1 12.01.2016 19:07 siskoni_

Re: Юбилей

Търся да закупя билети за постановката "Юбилей" на 24.01.2016г в Пловдив. Моля ако някой случайно познава човек, който има билет, но по някаква причина няма да може да отиде да пише на email: siskoni_@abv.bg! СПЕШНОООООО!!!!