• Кино с координати

  1 - 15 август 2021
  По традиция в разгара на лятото сдружение Позор кани всички с приключенски дух и желание за откривателство на филмов поход около света. Тази година тематичният фест Кино за пътешественици е между 1 и 15 август и обещава 17 незабравими срещи с познати и недотам популярни географски ширини всяка вечер в залите на Културен център G8 и Евро синема.
 • „Исландия наведнъж“, „По пътищата на Куба“ и „Изкуство на скара“ с „Кино за пътешественици 2021“

  1 - 15 август 2021
  И тази година няма да се разминем без онези филми, след които ни идва да метнем една раница на гърба и да се запътим нанякъде. От 1 до 15 август лентите на Кино за пътешественици 2021 ни свързват с изобилие от дестинации и приключения във всяко кътче на света.
  Euro Cinema, G-8 Cinema
 • "Казандзакис", "Представи си: Джон Ленън" и "Сладка бобена паста" със CineLibri и G8

  22 юли 2021 - 22 август 2021
  От 22 юли до 22 август Културен център G8 и кино-литературният фестивал CineLibri ни приласкават с летни коктейли и прожекции на плеяда от филми по литературни творби.
  G-8 Cinema
 • Sofia MENAR Film Festival 2021: Лято

  18 - 27 юни 2021
  Поради сложната обстановка в началото на годината, гледахме изданието на фестивала MENAR изцяло онлайн. От 18 до 27 юни обаче, киното с екзотичен привкус от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка влиза в киносалоните и ще ни зарадва с повече от 15 заглавия.
  Euro Cinema, G-8 Cinema, Дом на киното
 • Да разлаем кучетата

  1 - 15 юни 2021
  От години по света (а от 2008 и у нас) юни е известен като месеца на прайд парадите, в които ЛГБТИ общността и поддръжниците ѝ празнуват равенството и еднаквите за всички човешки права.
 • Кинодвор - лятно кино 2021

  28 май 2021 - 30 септември 2021
  Кинодворът на G8 ни чака с програма, в която застават на пост нови игрални филми и документални ленти за изкуство, пътешествия и различни дестинации.
  G-8 Cinema
 • Master of Art 2021: Пролет

  22 април 2021 - 3 май 2021
  Фестивалът Master of Art отново ни предизвиква да търсим връзките между киното и останалите изкуства в специална подборка документални заглавия, посветени на артистични подходи, творчески търсения и културни разновидности в сферите на архитектурата, дизайна, изобразителното изкуство, музиката, театъра и фотографията. След силно онлайн издание през февруари селектираните пълнометражни филми и част от кратките продукции от програмата се завъртат из арт кината в София – вижте кои хванаха окото ни.
  Euro Cinema, G-8 Cinema, Дом на киното, Люмиер Лидл, Одеон
 • Киномания 2021

  2 - 22 април 2021
  С по-малък капацитет на залите и малко по-късно от предвиденото – Киномания все пак е тук, за да направи културния ни живот по-интересен с куп чакани заглавия, панорами и специални събития. Между 8 и 22 април животът пак ще е кино, от вас зависи дали ще наблегнете на българското, френското или световното; дали ще наваксате с някоя класика на Фелини или пък – най-добре – ще изгледате колкото може повече от всичко. Имате късмет, защото – както обикновено – в Киномания 2021 няма слабо.
  Euro Cinema, G-8 Cinema, Влайкова, Дом на киното, Люмиер Лидл, НДК, Одеон, Френски институт - Зала Славейков
 • София Филм Фест 2021

  11 март 2021 - 11 април 2021
  София Филм Фест навършва четвърт век и точно от толкова време въздейства на (под)съзнанието ни по съвсем реален начин. Тази година фестивалът е „юбилеен, хибриден и в пандемия“, но пък за сметка на това е в две части.
  Euro Cinema, G-8 Cinema, Влайкова, Дом на киното, Люмиер Лидл, НДК, Одеон, Френски институт - Зала Славейков
 • Европейско кино за учащи: Зима

  1 - 12 март 2021
  Томас Винтерберг, Данис Танович, Кшищоф Зануси, Никита Михалков и Джафар Панахи са петте имена включени в зимното издание на програмата Европейско кино за учащи в Дома на киното. Прожекциите са специална част от юбилейната програма на 25-ия София Филм Фест, а ученици и студенти могат да гледат с вход свободен с покана от касата на киното.
  Дом на киното
 • Кино по време на пандемия: In The Palace

  27 февруари 2021 - 6 март 2021
  Уверихме се, че дори когато прожекциите на голям екран са мираж, срещите със световното кино не само се случват, но и виреят доста добре в глобалната мрежа. Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще го потвърди между 27 февруари и 6 март с 33-часова конкурсна програма, достъпна на специално разработената платформа inthepalace.filmchief.com.
 • Италианска кинопанорама: Истории от планината – Storie dalla montagna

  15 - 19 февруари 2021
  Дом на киното събира италиански планинанрски филми, които вървят по екраните на киното от 15 до 19 февруари.
  Дом на киното
 • Европейско кино за учащи [2021]

  8 - 17 януари 2021
  Селекцията от филми с вход свободен за ученици и студенти, по разбираеми причини продължава в онлайн среда, на новата платформа Филмира. Учащите ще имат възможност да гледат пет ключови творби на европейското и независимото кино до 17 януари.
 • Sofia MENAR Film Festival 2021

  15 януари 2021 - 7 февруари 2021
  По традиция през януари киноманите получават още един новогодишен подарък – фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка – Sofia MENAR. За щастие въпреки сложната за салоните и разпространителите обстановка в момента тази година отново ще гледаме хубаво кино с екзотичен привкус, този път изцяло онлайн. Селекцията от 30 пълнометражни и 12 кратки заглавия е ваша срещу абонамент от 30 лв. и е достъпна за стриймване по всяко време между 15 и 7 февруари на neterra.tv/festival/menarfest. Лично ние не се сещаме за по-добър начин да уплътним времето до момента, в който пак ще седнем пред големия екран.
 • Sofia DocuMental

  10 - 18 декември 2020
  Десети декември – световният ден на човешките права – поставя началото на международния филмов фестивал Sofia DocuMental, посветен именно на тях. Тази година, разбираемо, изданието е изцяло онлайн, но пък впечатлява със силна селекция.
 • Cinelibri 2020

  18 октомври 2020 - 8 ноември 2020
  Щастливи сме, че още един фест намери мястото си в натежалия от събития есенен кино сезон. CineLibri празнува любовта между филми и литература за шести път от 18 октомври до 8 ноември с 45 заглавия и повече от 300 прожекции на живо и онлайн, споени с класическия Флоберов наслов Възпитание на чувствата.
  , Casa Libri, Cine Grand Park Center, Euro Cinema, G-8 Cinema, Missia23, The Steps , Влайкова, Дом на киното, Люмиер Лидл, НДК, Одеон, Сити Марк Арт Център
 • София Филм Фест 2020: Пролет

  12 - 31 март 2020
  И тази година петима ще отворят своя кен с билет за кино, за да открият вътре златен пас за целия София Филм Фест, но и да не сме от тях, пак печелим. От 12 до 31 март графикът реди прожекции на старо златно, ново българско и избрано световно кино – от късо през анимирано, документално и игрално до онези наградени вече филми, които едва дочакахме да стигнат и до наш салон. За феста вече ни подгрява ретроспективата на Аки Каурисмаки, която ще прелее и в две изложби – с това само казваме, че СФФ никога не е просто пуканки и филм. Всички заглавия, конкурси, гости и събития са на siff.bg, тук ви даваме капки от есенцията според нас.
 • Кинодвор - лятно кино 2020

  24 юли 2020 - 30 септември 2020
  В Културен Център G-8 отваря отново врати Кинодвор – лятно кино. През летните вечери тук ви очаква разнообразна филмова програма от ново игрално кино и документални ленти за изкуство, пътешествия и вълнуващи дестинации.
  G-8 Cinema
 • Master of Art 2020

  27 август 2020 - 24 септември 2020
  След месеци на изолация и социална дистанция сме зажаднели за изкуство повече от всякога. За щастие филмовият фестивал Master of Art се включва със силна селекция заглавия, посветени на връзката между киното и неговите събратя – архитектура, изобразително изкуство, музика, литература, фотография, театър. След онлайн версията през април фестът вече тече с истински прожекции – имате време да ги посетите до 8 септември във Варна, до 23-ти в Пловдив и до 24-ти в София. Ето и извадка с нашите любимци от програмата.
  Euro Cinema, G-8 Cinema, Дом на киното, Одеон
 • София Филм Фест 2020: Есен

  24 септември 2020 - 15 октомври 2020
  През март светът забуксува и сякаш всичко (с изключение на зрителите) отиде на кино. Международният София Филм Фест, който трябваше да се случва с пълна сила по това време, не успя да се разгърне в обичайния си обем, но всяко зло – за добро. Заради неочакваните обстоятелства тази година фестът преля от един в цели три сезона и дори не можем да започнем да описваме съкровищата в настоящото есенно издание. С повече от 90 заглавия в 10 реални салона (плюс подбрани онлайн прожекции), традиционни селекции, специални гости и награди, между 24 септември и 15 октомври СФФ приласкава киноманите за пореден път през 2020 – по-добре три пъти, отколкото никога.
  Cine Grand Park Center, Euro Cinema, G-8 Cinema, Влайкова, Дом на киното, Одеон

Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /home/program/public_html/index.php on line 1098