• Комедиен Европейски Филмов Фестивал

  30 септември 2022 - 7 октомври 2022
  Второто издание на КЕФФ в Пловдив включва в състезателната си програма игрални филми от комедийния жанр, продуцирани в Европа през последната година.

  LUCKY Дом на киното
 • Изкуствата през кинообектива: Master of Art

  7 април 2022 - 1 май 2022
  За седми път фестивалът Master of Art повежда различните изкуства на шествие из киноекраните в цялата страна със софийско резидентство между 7 и 28 април и специален фокус върху украинското кино. Световните катаклизми идват и си отиват, но човешкият порив към творчество е вечен – празнуваме го с изключителните документални истории в програмата на тазгодишното издание.
  LUCKY Дом на киното
 • София Филм Фест в Пловдив

  17 - 27 март 2022
  София Филм Фест в Пловдив представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали. Между 17 и 27 март отново се събираме пред големия екран, за да се наслаждаваме на красиви кадри, разтърсващи истории и майсторски актьорски изпълнения.
  LUCKY Дом на киното
 • 11-ти Фестивал на френския филм

  11 ноември 2021 - 4 декември 2021
  Есенното 11-о издание на Фестивалa на френския филм се случва в рамките на Киномания, между 19 ноември и 4 декември и освен в София тринадесетте заглавия от престижната му програма ще се прожектират в киносалоните в Пловдив и Варна. Организаторите от Френския институт в България ни изненадват със селекция от нови филми, класически шедьоври и късометражки с добавена реалност, а ние посягаме към всичко, защото качественото кино е вечно.
 • Кино с много лица

  18 ноември 2021 - 5 декември 2021
  Ноември може и да не е най-приветливият месец, но зададе ли се, знаем, че поне две седмици ще пресяваме филмови бисери, съобразявайки програмата си с прожекциите на Киномания. Поредното ѝ издание посяга към всяка свободна минута в календарите ни между 18 ноември и 5 декември с пресни предложения от големите фестивални сцени, нови български заглавия, музикални удоволствия, класическо кино плюс специални панорами и събития. Заравяме се в разделите на селекцията, без да чакаме втора покана.
  LUCKY Дом на киното
 • Безплатно онлайн кино с "Родопи Филм Фест"

  5 - 11 октомври 2021
  Необятният, магичен свят на Родопите бе особено притегателен в края на изминалото лято. Сърцето на митичната планина приветства киномани от цял свят под звездното небе на китния Смолян за емблематичния Родопи Филм Фест.
 • Cinelibri 2021

  2 - 31 октомври 2021
  На 2 октомври с впечатляващ пърформънс се открива кино-литературният фестивал Cinelibri. Празникът не би бил пълен без обещаваща премиера – прожекцията на провокативната драма Бенедета от световноизвестния режисьор Пол Верховен. Церемонията започва в 19:00, а мястото е зала 1 на Националния дворец на културата.
  Arena Mall Markovo Tepe, LUCKY Дом на киното
 • Master of Art 2021: Лято

  25 август 2021 - 12 септември 2021
  След онлайн изданието през февруари и прожекциите в избрани арт кина през април фестивалът Master of Art се случва за трети път тази година – сега в мащаба, който заслужава: в шест града и с 50 пълнометражни и 18 кратки документални заглавия.
  LUCKY Дом на киното
 • Комедиен Европейски Филмов Фестивал

  4 - 11 юли 2021
  Първото издание на КЕФФ в Пловдив включва в състезателната си програма игрални филми от комедийния жанр, продуцирани в Европа през последната година.
  LUCKY Дом на киното, Лятно кино Орфей
 • Киномания в Пловдив

  16 - 25 април 2021
  По традиция, Киномания идва и в Пловдив със селекция от 13 филма, които ще се завъртят в залите на Lucky Дом на киното в дните от 16 до 25 април.
  LUCKY Дом на киното
 • София Филм Фест в Пловдив

  14 - 24 май 2021
  София Филм Фест в Пловдив представя селекция от филми отличени от най-престижните световни кинофестивали.
  LUCKY Дом на киното
 • Кино по време на пандемия: In The Palace

  27 февруари 2021 - 6 март 2021
  Уверихме се, че дори когато прожекциите на голям екран са мираж, срещите със световното кино не само се случват, но и виреят доста добре в глобалната мрежа. Международният фестивал за късометражно кино IN THE PALACE ще го потвърди между 27 февруари и 6 март с 33-часова конкурсна програма, достъпна на специално разработената платформа inthepalace.filmchief.com.
 • Италианска кинопанорама: Истории от планината – Storie dalla montagna

  15 - 19 февруари 2021
  Дом на киното събира италиански планинанрски филми, които вървят по екраните на киното от 15 до 19 февруари.
 • Master of Art 2020

  27 август 2020 - 24 септември 2020
  След месеци на изолация и социална дистанция сме зажаднели за изкуство повече от всякога. За щастие филмовият фестивал Master of Art се включва със силна селекция заглавия, посветени на връзката между киното и неговите събратя – архитектура, изобразително изкуство, музика, литература, фотография, театър. След онлайн версията през април фестът вече тече с истински прожекции – имате време да ги посетите до 8 септември във Варна, до 23-ти в Пловдив и до 24-ти в София. Ето и извадка с нашите любимци от програмата.
 • Детски филмов фестивал

  15 февруари 2020 - 15 март 2020
  Всяка събота и неделя от 15 февруари до 15 март екранът в Lucky Дом на киното е за хлапетата, които влизат без билет за прожекциите от 11:00 и 13:00.
  LUCKY Дом на киното
 • Sofia MENAR Film Festival в Пловдив

  24 януари 2020 - 2 февруари 2020
  За поредна година Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка
  LUCKY Дом на киното
 • Кинопанорама Италия днес

  10 - 21 декември 2019
  Наваксваме с най-новото от италианското кино, което е предимно комедийно, но понякога и драматично или пък биографично. Ако сте пропуснали историята за Микеланджело: Безкрайност, фестът я завърта отново, заедно с непоказвани тук филми за Дучето, Луната и една друга София.
  LUCKY Дом на киното
 • Златен ритон

  29 ноември 2019 - 6 декември 2019
  Фестивалът на българското документално и анимационно кино завърта 76 нови български ленти, които гледаме при вход свободен в Lucky Дом на киното от 29 ноември до 6 декември.
  LUCKY Дом на киното
 • Киномания в Пловдив

  15 - 28 ноември 2019
  Новите филми на Уди Алън, Педро Алмодовар и Андрей Кончаловски са само част от бисерите на Киномания тази година, която отново носи в Пловдив най-стойностните нови заглавия, български, детски, музикални и документални ленти, неостаряващи златни класики.
  LUCKY Дом на киното
 • Седмица на корейското кино

  3 - 9 ноември 2019
  Срещу вход от 3/5лв гледаме четири корейски филма от различни жанрове. Според настроението избираме между спортна или военна драма, меланхолична романтика или пък екшън трилър.
  LUCKY Дом на киното