Безплатно онлайн кино с "Родопи Филм Фест"

Безплатно онлайн кино с "Родопи Филм Фест"


5 - 11 октомври 2021
Необятният, магичен свят на Родопите бе особено притегателен в края на изминалото лято. Сърцето на митичната планина приветства киномани от цял свят под звездното небе на китния Смолян за емблематичния Родопи Филм Фест.


Млади артисти в различни направления на изкуството обмениха идеи и създадоха творчески колективи за провеждане на серия от семинари и образователни програми в подкрепа на българската киноиндустрия. Фестивалът се проведе под мотото „Когато любовта е обществен проблем“ и като надпревара за най-добри къси, средни и дълги документални ленти. Сред отличените филми попаднаха българските Пасажери, Преди края, Блокът на смелите, както и международните продукции Евридика, Диалог, Кой се страхува от Алис Милър, Дни на канибализъм, Където принадлежим, Пианоокеан – под западното небе.

До 11 октомври ексклузивен подбор от десет фестивалните ленти ще бъде достъпен тук на територията на цяла България и с български субтитри. Ето и повече за безплатната виртуална кинопрограма:


Кой се страхува от Алис Милър
Швейцария, 2020
режисьор: Даниел Ховалд

Авторът на бестселъра Драмата на талантливото дете и прочут защитник на правата на децата, д-р Алис Милър е един от най-известните психотерапевти в света. След смъртта ѝ през 2010 г. обаче, синът ѝ Мартин започва да разказва неговата собствена, неочаквана история.
Нейните майки
Унгария, 2020
режисьори: Ася Дер и Сари Харагоникс

Съкровена история за любовта и свободата. Една двойка се бори с хомофобията във все по-радикализираната Унгария, докато се опитват да създадат семейство, да осиновят дете и да преоткрият себе си като майки.
Тайният живот на Вера
България/Финландия, 2019
режисьор: Тонислав Христов

Една жена се изправя срещу демоните в миналото си, благодарение на необичайна терапия - ЛАРП (от английското Live Action Role Playing) - ролеви игри на живо.

 

And-Ek Ghes
Германия, 2016
режисьори: Филип Шефнер и Колорадо Велку

And-Ek Ghes означава "един добър ден" - рефренът на песен, в която млад мъж обещава на любимата си щастливо бъдеще в Берлин, ако любовта й е достатъчно силна, за да го последва.
Реки без мостове
България, 2013
режисьори: Кристина Грозева и Петър Вълчанов

Село Динково се намира в Европа, но освен знамето на ЕС, което виси на кметството, нищо друго не подсказва, че мястото има връзка с европейската цивилизация. Две момчета растат в този разпадащ се свят, но те като че ли не забелязават разрухата около себе си, заети с по-важни неща, като да търсят отговор на въпроса защо реките наоколо нямат мостове.


Пиноокеан - под западното небе
Франция, 2020
режисьори: Пиерик & Ан-Лиз ЛьоПелек

Едно световно музикално турне с платноходка и пиано. Възможно най-бавното турне, изпълнено с поезия, човешки истории и звуци, като опозиция на все по-ускоряващия се свят, в който живеем.
Ято птици близо до пистата
България, 2021
режисьор: Мирослав Христов

Летището не събира само пътуващите, посрещачите или летищния персонал, а привлича и хора, които пътуват с поглед, т.нар. „плейн спотъри“, чието хоби е наблюдението и заснемането на самолети. Привлича също и птици, които се съревновават със самолетите по свобода на полета.


Блокът на смелите
България, 2019
режисьор: Божина Панайотова

София, 13 юни 2014 г. Както всеки ден, Иван се връща в сградата, от която е изгонен, за да храни своите "деца" Сара и Гиги - две бездомни кучета, които все още живеят там. Но кучетата са изчезнали. Иван поема отчаяно пътешествие в търсене на кучетата из София.


Евридика
Франция, 2021
режисьор: Лора Шишманов

В сърцето на Родопите, там където е царството на Орфей, се крие малко село с дълбоки традиции. От десетилетия, жените са тези, които се грижат за опазването на обичаите и ритуалите, което превръщат в своеобразна форма на независимост.


Преди края
България, 2020
режисьор: Елдора Трайкова

Последните дни на село, което скоро ще бъде заличено от картата, защото под него се намират залежи от въглища, необходими за работата на няколко ТЕЦ на територията на промишления комплекс Марица – Изток. Какво вълнува неколцината жители на селото, които още не са го напуснали, как си представят своето бъдеще, докато багерите разрушават къщите им.· София · Пловдив · Варна · Бургас
 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.