Младежки фестивал на изкуствата Различният поглед

Младежки фестивал на изкуствата Различният поглед


20 - 22 септември 2013
Под мотото RE@кТИвно зелено ще премине тазгодишното издание на Младежкия фестивал на изкуствата Различният поглед, призовавайки младежта към творчество чрез рециклиране и "ре-активно" арт-отношение към заобикалящата ни среда. Трите дни на феста са запълнени с ателиета, работилници, демонстрации, игри, изложби, театър, музика и кино-прожекции, в които всеки може да се включи като създател или наблюдател.


Началото е с грандиозното огнено шоу на софийската мим-формация Жар Театър – сборен спектакъл от най-добрите им постановки, с участието на 20 огнени артисти (20 септември в Летния театър). Фестивалната програма започва на следващия ден (в 10:30 по алеята от Жабките към Летен театър) с еко-арт инсталации и интерактивни ателиета на артисти от цяла България, множество работилнички по занаяти и рециклиране, демонстрации и игри, разположени на паркинга под театъра, продължава нагоре с въжена градина и свършва на спортните площадки до Зала на смеха, където през деня по време на целия уикенд ще се провеждат състезания и демонстрации по хек, спортна стрелба с лък, уъркшоп по жонглиране и слеклайн, графити върху рециклирани материали (варели, прозорци, фазер) и DJ платформа, водена от Емануел Христов. В неделя следобяд, с изрисуваните в събота варели, ще бъде проведен уъркшоп Drum Circle по ударни инструменти. След 18:00, отново в Летния, започва джаз-ателието на Веселин Веселинов-Еко с млади джазмени от Стара Загора и страната. С падането на мрака, на екран на сцената ще бъде прожектирана селекция късометражни филми, предоставени от Чешки филмов център, а финалът е с концерт на Panican Whyasker, придружен от визуални включвания на допълнителни екрани, където ще бъде представен български видео-арт от млади видео творци.
За последния фестивален ден са предвидени изложение на арт-творби от ателиетата, уъркшопове по комикси, аналогов диапозитив и ленти, изложба и дефиле на костюми от рециклирани материали, представяния на творби от Водна Кула Арт Фест на път 2013 и още визуални инсталации. Точка на тридневния младежки фест ще сложат VoxBox – проект на шампиона по бийтбок Скилър и неговия колега, вокалния импровизатор Павел Терзийски.

Различният Поглед е в парк Аязмото

 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.