Тайната на горските пазители

Тайната на горските пазители


Оригинално заглавие: Epic
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: анимация, фантастичен, приключенски, детски
САЩ, 2013, 102'
Режисьор: Крис Уедж
Озвучен с гласовете на: Пламен Манасиев,Владимир Зомбори, София- Хени Джамджиева, Христо Чешмеджиев, Елена Бойчева, Веселин Ранков, Иван Велчев, Тодор Георгиев, Иван Петрушинов
Крис Уедж си знае работата и това май стана ясно на всички покрай режисьорската му работа по първата Ледена епоха и продуцентските му умения в ледените продължения и Рио. Тайната на горските пазители неминуемо ще хареса на хората, които станаха фенове на упоменатите вече филми, но нищо чудно да влезе сред фаворитите на онези, които обичат комбинацията от анимация и фентъзи.


Историята е базирана на книгата The Leaf Men and the Brave Good Bugs на Уилям Джойс (той пък се е трудил над концепцията и дизайна на Играта на играчките и Чудната петорка) и балансира умело между безкръвните, по детски чисти приключения, епичния сблъсък между Светлината и Мрака (тип Властелинът на пръстените) и дори малко от Алиса в страната на чудесата (защото и тук едно момиченце е смалено, попадайки в един непознат и вълшебен свят). Приключенията са вихрени, анимацията е триизмерна и на ниво, само малко ще ни липсват гласовете на Бионсе, Колин Фарел, Стивън Тайлър и големия Кристоф Валц, които озвучават американския оригинал.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.