Аз, проклетникът

Аз, проклетникът


Оригинално заглавие: Despicable Me
Език: английски
Превод: дублиран
Жанр: комедия, анимация
САЩ, 2010, 95'
Режисьори: Пиер Кофин, Крис Рено
Озвучен с гласовете на: Стоян Алексиев, Кирил Бояджиев, Мариета Петрова Георги Спасов, Цветослава Симеонова, Петър Върбанов, Ирена Велчева, Кристина Тодорова, Анна-Мария Върбани
Впечатляващи анимирани приключения на Гру, който много иска да бъде най-великият злодей на всички времена, но нещата все не му се получават. Борейки се със основния си конкуренти в пристъп на гениалност решава да открадне Луната.


Най-интересното и забавно нещо във филмите със супергерои често пъти, ако не и винаги, са злодеите, опитващи се да осуетят плановете на самоотвержените смелчаци в главните роли. Продуцентът на Ледена епоха, Крис Меледандри, явно е стигнал до същото заключение и е решил да обърне с хастара навън жанровите правила, като ни разкаже забавна анимационна история от гледната точка на класически отрицателен персонаж.
Аз, проклетникът ни запознава с Гру, който много иска да бъде най-великият злодей на всички времена, но нещата все не му се получават. Докато най-сериозните му постижения са открадването на Статуята на свободата и Айфеловата кула (уви, миниатюрните им версии от Лас Вегас), конкурентният му злодей Вектор съумява да отмъкне Хеопсовата пирамида. В пристъп на гениалност Гру решава да го надцака по най-категоричния начин и да открадне... Луната. Планът му включва ужасно скъпо устройство, с чиято помощ да смали земния спътник и да го прибере в ракетата си. Подлият Вектор обаче научава за замисъла, краде устройството и го прибира на сигурно място зад стените на непревземаемата си крепост. В пълното си отчаяние Гру се сблъсква с напълно неочакван съюзник – три очарователни и хитри сирачета, които се оказват способни да влязат във всеки дом, докато продават курабийки.
Аз, проклетникът предлага колоритна анимация, остроумен сценарий и солидна доза смях за деца и възрастни. Последното се дължи най-вече на минионите – малките и особено малоумни помощници на Гру, които неизменно открадват шоуто с всяка своя поява на екран. Предричаме им култов статус, съпоставим с този на катерицата Скрат от Ледена епоха. Ако след години някой още помни този филм, причината за това определено ще бъдат жълтите изродчета.


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.