Асансьор за пациенти

Асансьор за пациентиЕзик: български
Жанр: драма
България, 2017, 89'
Режисьор и сценарист: Иглика Трифонова
Оператор: Крум Родригес
С: Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Александър Бенев, Слава Дойчева, Мак Маринов, Йордан Биков, Тихомир Паунов
Преди две години Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син ни подейства като емоционален снаряд, хвърляйки четири погледа върху един реален процес в Хага.


Следващата история на Иглика Трифонова отново е по истински случай, но отлежава в главата ѝ цели 30 години, преди да се материализира в този омнибус от случайни срещи между етажите. Младо момче с два опита за самоубийство (Александър Бенев) и неизлечимо болна жена с малък син (Светлана Янчева) са сред пациентите на психолога Паскалев (Христо Гърбов), чийто експеримент цели тя да върне желанието за живот на младежа, а той да ѝ помогне да приеме мисълта за смъртта в кратката им среща от осмия до първия етаж. Какво може да се случи в тясното пространство и достатъчно ли е времето? Поглъщаме отговорите през погледа на Крум Родригес, който редува динамични кадри с болезнено дълги портрети, докато не станем едно с думите на Трифонова: "Можем да погледнем на живота си като поредица от срещи – някои от тях променящи съдби".


 

Горе Коментари (0)

Ако искате да добавяте коментари, моля регистрирайте се и влезте с вашите потребителско име и парола.